Retteghetnek az úszónők, hajnalban döntöttek: ma bele kell ugraniuk a Szajna folyóba

Ma hajnalban megszületett a döntés a párizsi olimpián: a nyílt vízi úszóknak bele kell ugraniuk a koszos, szennyezett Szajna folyóba, itt rendezik meg a 10 kilométeres versenyeiket. Magyar részről Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina méreti meg magát. Ma a nők versenyeznek 7.30-tól, a férfiak holnap jönnek 7.30-kor.

2024. 08. 08. 7:19
Párizs, 2024. július 31. Elrajtol a mezõny a nõi triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídnál 2024. július 31-én. A háttérben az Invalidusok hídja és az Eiffel-torony látható Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Párizs, 2024. július 31. Elrajtol a mezõny a nõi triatlonosok versenyében a 2024-es párizsi nyári olimpián a III. Sándor hídnál 2024. július 31-én. A háttérben az Invalidusok hídja és az Eiffel-torony látható Fotó: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Résztvevője voltam annak a technikai bizottsági ülésnek, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a Szajna vízének tesztelésére legközelebb csütörtökön hajnali három órakor kerül sor, az eredményt pedig másfél órával később, fél 5-kor fogják ismertetni. Eső mostanában nem esett, a folyó körülbelül fél métert apadt, mintha a színe is változott volna. Ha ennek ellenére sem sorakozhatnak fel az úszok a parton, az olimpiai bajnoki címek sorsa várhatóan csak pénteken dőlhet el, de az sem kizárt, hog a rajtra augusztus 10-ig, az ötkarikás versenyek utolsó előtti napjáig várni kell – nyilatkozta Gellért Gábor, a magyar nyílt vízi úszóválogatott szövetségi kapitánya tegnap az SzPress Hírszolgálatnak.

Szajna
A nyílt vízi úszók a Szajna folyóban versenyeznek. Forrás: X/World Aquatics

A szakember megjegyezte, hogy a szervezők ragaszkodnak ahhoz, hogy a triatlonosok után a nyílt vízi úszók is a belvárosban, a Szajnában ússzanak. Már csak azért is, mert minden jegyet értékesítettek, és a nézők többsége hétszáz eurót fizetett azért, hogy a parton kialakított lelátóról követhesse a versenyeket. A szervezők hivatalosan B tervvel sem álltak elő a helyszínt illetően, de nem hivatalosan arról szóltak a hírek, hogy az úszóknak a kajak-kenu pályán kell úszniuk, ha nagyon nagy lenne a baj.

 

 

Maradt a Szajna, nem mennek a kajak-kenu pályára

Ma hajnalban viszont az a döntés született meg, hogy marad a Szajna. Ma 7.30-tól a nők 10 kilométeres számát rendezik meg, magyar részről Fábián Bettina méreti meg magát. Holnap 7.30-kor jönnek a férfiak, köztük Betlehem Dávid és Rasovszky Kristóf. Az úszóknak két híd között hatszor kell teljesíteniük az 1,67 kilométeres körpályát. Amint arról beszámoltunk, a szervezők a versenyzőktől származó székletmintákból bélflóra-regeneráló gyógyszert állítottak elő személyre szólóan, és mindenki 120 pirulát kapott…

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.