Babos Tímea sírva kiborult: Az eredmények a béka s…gge alatt vannak

Babos Tímea kiborult az újabb veresége után. A korábbi Grand Slam-tornagyőztes magyar teniszező hiába kínozza magát, egyesben és párosban is képtelen meccset nyerni. Babos olyan posztot osztott meg magáról, amelyben sírva panaszkodik, hiába dolgozik keményen, egyszerűen nem jönnek az eredmények. Most éppen a cseh Anna Siskovával az oldalán már az első fordulóban kiesett a thaiföldi Huahinben zajló kemény pályás női tenisztornán.

2024. 09. 18. 8:54
Babos Tímea
Babos Tímea hiába dolgozik keményen, nem jönnek az eredmények Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Meccs után, filter nélkül… ez a valóság, ez van…” – így vezeti föl Babos Tímea a bejegyzését egy kép kíséretében, majd utána jön a keserű vallomás.

„Nincs mit szépíteni. Ez karrierem egyik legnehezebb időszaka. Nem tudom, mi történik, de borzasztóan fájnak a vereségek. Főleg annak fényében, hogy tudom, hogy megteszek mindent a pályán és a pályán kívül is, edzem rengeteget, átutazom a világot egyedül, és még sorolhatnám, de nincs eredmény. Van önkritikám, tudom mikor játszom jól/közepesen vagy éppen rosszul. Az elmúlt hetekre még azt sem tudom mondani, hogy rosszul játszottam volna. Voltak hibáim persze, vannak dolgok, amiben tudok fejlődni, de ha osztályoznom kellene összességében magamat, 4-est adnék. Ami jónak felel meg…

Ehhez képest az eredmények a béka s…gge alatt vannak, és ez szörnyen fájó és dühítő is egyben.

Persze próbálok nézni előre. Másképp nem lehet. Tudom, hogy ha az egyéniben nem is, de a párosban van bőven keresnivalóm, és ezt be is fogom bizonyítani magamnak. Dolgozni fogok a céljaim elérése erdekében, bíznom kell továbbra is magamban és a játékomban. A munkának mindig megvan az eredménye!”

– szúrta ki a Bors Babos Tímea posztját az Instagram-oldalán azután, hogy cseh Anna Siskovával már az első fordulóban kiesett a thaiföldi Huahinben zajló kemény pályás női tenisztornán.

Babos párosban négyszer nyert Grand Slam-tornát – egyaránt kétszer az Australian Opent (2018, 2020) és a Roland Garrost (2019, 2020) –, de döntőzött Wimbledonban és New Yorkban is. Párosban anno vezette a világranglistát.

Amióta megszakadt a kapcsolata Kristina Mladenoviccsal, sehogy sem képes visszanyerni a formáját, egyre hátrébb csúszik a rangsorban, jelenleg egyéniben a 279., párosban az 52. helyen áll a világranglistán.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.