A Ferencváros edzőjének nem tetszik, ami Brüsszelben fogadta

Szerdán rendezik az átalakított Európa-liga szezonbeli első főtáblás meccseit. Pályára lép a magyar bajnok Ferencváros is, a zöld-fehérek Brüsszelben, az Anderlecht vendégeként játszanak. Pascal Jansen, a Ferencváros vezetőedzője kritizálta a brüsszeli pálya állapotát, viszont nem aggódik amiatt, hogy két védőjére sem számíthat a belga csapat ellen.

2024. 09. 24. 18:54
Ferencváros Európa-liga Anderlecht Pascal Jansen
Pascal Jansen Belgiumban is sikerre vezetné a Ferencvárost Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Immár hozzászoktunk, hogy a Ferencváros ősszel is nemzetközi meccseket vív. A magyar rekordbajnok egymás után a hatodik idényében is eljutott valamelyik európai kupa főtáblájára, mégis kissé új helyzetben találja magát, ugyanis a 2024/25-ös szezonra az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) átalakította a sorozatok lebonyolítását, csoportkör helyett ligafázis vár a labdarúgókra. A Ferencváros január végéig nyolc meccset vív nyolc különböző ellenféllel szemben, az első a sorban a szerda esti, Anderlecht elleni idegenbeli találkozó (21.00) lesz. A kalapbeosztás alapján Pascal Jansen csapata az esélyes, az UEFA-együttható alapján a Ferencváros a második, a belga csapat a papíron leggyengébb, negyedik kalapból várta a sorsolást.

Budapest Európa-liga Labdarúgás BL selejtező Ferencváros FTC - Midtjylland Anderlecht Botka Endre
Botka Endre is szerepet kaphat Brüsszelben a Ferencváros védelmében Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Az Anderlecht nincs jó formában, a közelmúltban edzőt is váltott. Az előbbi nem rossz hír a magyar csapatnak, az utóbbi viszont megnehezítette a Ferencváros felkészülését.

– Kielemeztük a megbízott vezetőedző, David Hubert eddigi egyetlen meccsét, próbáltuk megtalálni az eltéréseket az akkori játék és a korábbi edző alatt játszott futball között – mondta a mérkőzés előtti keddi sajtótájékoztatón Pascal Jansen, a Ferencváros holland vezetőedzője.

Gondok a brüsszeli pályával

Jansen arról is beszélt, hogy a brüsszeli stadion pályája is okozhat problémát, de a holland szakember szerint a jó csapatok felülemelkednek az ilyen körülményeken.

Jansen nem passzióból kritizálta a brüsszeli gyepet, a belgák is érzékelték a problémát. Frissen vetett fűmaggal próbáltak javítani a helyzeten, ám az eljárás rengeteg galambot vonzott a pályára.

 

Hogyan állhat fel a Ferencváros az Anderlecht ellen?

Belgiumban nem áll Pascal Jansen rendelkezésére két védője, az eltiltott Raul Gustavo és a sérül Cebrail Makreckis. A holland szakember azonban nem aggódik emiatt.

– Tapasztalt, jó játékosokkal van tele a keretünk, és maximálisan megbízom azokban, akik pályára lépnek majd – szögezte le Jansen.

Akár köztük lehet Botka Endre is. A rutinos védő az Origónak nyilatkozott a Ferencváros keddi, brüsszeli edzése előtt.

– Az a legfontosabb, hogy magunkkal foglalkozzunk, hiszen nagyon nehéz leszűrni információt az előző, eddigi játékukból, mert most váltottak edzőt. A mi játékunkat kell rendbe tenni, és majd meccs közben meglátjuk, mire mit kell lépni. Úgy tudom, idegenben is több száz Fradi-szurkoló biztat majd bennünket, ez mindig pluszerőt ad – mondta Botka Endre.

A másik nagy kérdés az, hogy vajon Matheus Saldanha és Varga Barnabás kezd-e egyszerre nemzetközi meccsen a Ferencvárosban. Szerdán ez is kiderül.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.