Szoboszlai behúzta a nyakát, ezzel sokat tett a Liverpoolért

Mohamed Szalah, Luis Díaz és Szoboszlai Dominik remekelt a Manchester United ellen, részben ennek köszönhetően a Liverpool 3-0-ra győzött vasárnap az Old Traffordon a Premier League 3. fordulójában. A Vörösök eddig minden bajnokijukat megnyerték, Szoboszlai pedig az összeset végigjátszotta.

2024. 09. 01. 19:01
English Premier League - Manchester United vs Liverpool
Szoboszlai Dominik (8-as számú mezben) háromszor ünnepelt a társaival az Old Traffordon Fotó: EPA/PETER POWELL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik eddig hozta, amit elvárt tőle az edzője. Arne Slot pénteken megdicsérte a magyar válogatott csapatkapitányát, majd vasárnap a várakozásoknak megfelelően a kezdőcsapatba nevezte őt. A Brentford elleni 2-0-s győzelem után valójában nem is volt oka a változtatásra, ennek megfelelően vasárnap a Manchester United otthonában is ugyanaz a tizenegy futballista futott ki a pályára a Liverpool mezében, mint egy héttel korábban.

English Premier League - Manchester United vs Liverpool
Szoboszlai lehúzta a fejét, Díaz gólt fejelt. Fotó: EPA

Az utolsó három egymás elleni tétmérkőzés nem a Vörösök tervei szerint alakult (két döntetlen, egy vereség), de a Liverpool egyébként emlékezetes győzelmeket aratott az MU ellen a Klopp-érában. A meccs kezdete alapján vasárnap is valami hasonlóra lehetett számítani.

A 7. percben ugyanis már 1-0 volt az állás a vendégek javára – de csak átmenetileg. Ryan Gravenberch sokat tett a gólért, labdát szerzett, majd átverekedte magát a United védőin, és Luis Díazhoz passzolt. A kolumbiai szélső középre adta a labdát, majd Trent Alexander-Arnold fejezte be az akciót. A gólszerző védő pechjére előbb a lesen álló Mohamed Szalah is beleért a labdába, így elvették a találatot.

A következő közel húsz perc nem sok izgalmat tartogatott. A 35. percben aztán Szalah „korrigálta a hibáját”, remek beadására két liverpooli, Szoboszlai és Díaz is érkezett. A magyar játékos lehúzta a fejét, ezzel segítette a leginkább a csapatát, hiszen így senki és semmi nem állt Díaz fejesének az útjába (0-1).

A három említett játékos remek formában kezdte az idényt, ezt még számtalanszor bizonyították a meccsen. A 42. percben Szalah újabb beadására érkezett meg a kolumbiai, és tizenkét méterről kilőtte a jobb alsót (0-2).

 

Szoboszlai: 90 perc, egy gólpassz

Szalah a két gólpassza után az 56. percben meglőtte a már-már szokásosnak mondható gólját is. Szoboszlai szolgálta ki a Liverpool egyiptomi királyát, aki tizenöt méterről talált a bal alsóba (0-3).

Két perc múlva Szalah már mesterhármasnál tarthatott volna, de előbb ígéretes helyzetben elmérte a kaput, majd Diogo Dalot blokkolta a szélső jól eltalált lövését. A folytatásban Szoboszlai előtt is adódott egy nagy lehetőség, ám a magyar középpályás addig várt a lövéssel, míg a United két játékosa előtte nem termett, így semmi sem lett a támadásból.

Szoboszlai az idény harmadik tétmeccsén is végig a pályán volt, és az első győzelmének is örülhetett a Liverpool ősi riválisa ellen. Ahogyan Arne Slot is, akinek az irányítása alatt három győzelem, hét lőtt és nulla kapott gól a csapata mérlege.

Premier League, 3. forduló
West Ham United–Manchester City 1-3 (1-2)
Everton–Bournemouth 2-3 (0-0)
Brentford–Southampton 3-1 (1-0)
Ipswich Town–Fulham 1-1 (1-1)
Leicester City–Aston Villa 1-2 (0-1)
Nottingham Forest–Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-1)
Arsenal–Brighton 1-1 (1-0)
Chelsea–Crystal Palace 1-1 (1-0)
Newcastle United–Tottenham Hotspur 2-1 (1-0)
Manchester United–Liverpool 0-3 (0-2)

Az állás:
 1. Manchester City         3  9-2   9 pont
 2. Liverpool               3  7-0   9
 3. Brighton                3  6-2   7
 4. Arsenal                 3  5-1   7
 5. Newcastle United        3  4-2   7
 6. Brentford               3  5-4   6
 7. Aston Villa             3  4-4   6
 8. Bournemouth             3  5-4   5
 9. Nottingham Forest       3  3-2   5
10. Tottenham Hotspur       3  6-3   4
11. Chelsea                 3  7-5   4
12. Fulham                  3  3-3   4
13. West Ham United         3  4-5   3
14. Manchester Unitedtd     3  2-5   3
15. Leicester City          3  3-5   1
16. Crystal Palace          3  2-5   1
17. Ipswich Town            3  2-7   1
18. Wolverhamton Wanderers  3  3-9   1
19. Southampton             3  1-5   0
20. Everton                 3  2-10  0

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.