Ancelotti kiakadt a Barcelona edzőjére, szerinte nem volt sportember

Nem várt véget ért az El Clásico szombat éjjel, hiszen az FC Barcelona 4-0-s kiütéses győzelmet aratott a Real Madrid otthonában. Carlo Ancelotti, a királyi gárda vezetőedzője a megalázó vereség után azt mondta, hogy az eredmény nem tükrözte a játék képét, és csalódottságának is hangot adott amiatt, hogy a Barcelona egyik edzője sportszerűtlenül viselkedett a meccsen. Ancelotti szerint ebben Hansi Flick, a katalánok vezetőedzője is egyetértett vele.

2024. 10. 27. 7:16
Carlo Ancelottiból nem lett utazási ügynök
Carlo Ancelottiból nem lett utazási ügynök Fotó: AFP/NurPhoto/JOSE BRETON
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb 2022 márciusában fordult elő, hogy a Barcelona 4-0-ra tudott győzni a Real Madrid otthonában, most ugyanez lett a végeredmény . Carlo Ancelotti szerint a királyi gárda négygólos veresége csalóka, valójában egyáltalán nem volt ilyen sima a meccs (félidőben még 0-0 volt, sőt vezethetett is volna a Real, de Kylian Mbappé gólját les miatt nem adták meg).

Carlo Ancelotti nem volt boldog a Mallorca elleni meccsen
Nem volt boldog a Real Madrid edzője (Fotó: AFP/NurPhoto/Jose Breton)

– Szoros meccs volt, megvoltak a lehetőségeink, gólokat lőhettünk volna, de nem volt meg a kellő hatékonyság – értékelt Ancelotti. – Megszerezhettük volna a vezetést, de amikor ők lőttek két gólt, az túl sok energiánkat vette el. Sok kárt okoztak nekünk a kontratámadásaikkal. Nehéz most, de nem dobhatunk mindent a kukába, volt 30 perc, amit el kell felejtenünk. Ebből tanulni kell. Az eredmény nem tükrözi azt, ami történt a meccsen. Amikor a Barcelona megszerezte a vezetést, megnőtt az önbizalma, de addig a pontig nekünk volt több lehetőségünk.

A Real Madrid edzője nehezményezte a Barcelona viselkedését

Ancelotti kiakadt azon, hogy a Barcelona negyedik gólja után a katalánok másodedzője, Marcus Sorg a Real Madrid kispadja elé ment ünnepelni. Az olasz nem értékelte ezt a gesztust.

– A probléma Hansi Flick segítőjével volt – mondta az esetről Ancelotti. – Nem vallott úriemberre az, ahogyan a mi kispadunk előtt viselkedett, ott ünnepelt. Flick egyébként egyetértett velem.

Az ügyről természetesen a Barcelona vezetőedzőjét is megkérdezték. Flick ezt mondta: – Nem láttam az esetet, ünnepeltük a gólt. Aztán beszéltem Carlóval, felnőttek vagyunk, meg tudjuk beszélni.

Hansi Flick két nap pihenővel jutalmazza a katalánokat

A német így értékelte az El Clásicót: – Jól kezdtünk az első félidőben, a védelmi vonalat magasra toltuk. Ez kockázatosnak tűnhetett, de nem volt az, működött. Félidőben megtettük a szükséges változtatásokat, a játékosok pedig megmutatták a minőségüket a kapu előtt. Mindenki tudta, mit kell tennie védekezésben és támadásban egyaránt. Hittünk az elképzelésünkben, és így kell tovább mennünk.

Fantasztikus hetet zárt a Barcelona, amely szerdán a Bayern München ellen aratott 4-1-es győzelmet a Bajnokok Ligájában, most pedig a Realt ütötte ki a bajnokságban. – Mindig is mondtam, hogy szeretek a Barcelona edzője lenni, ebben a városban élni –  örömködött Flick. – A játékosoknak egyre több önbizalmuk van, jó volt látni, ahogy ünnepeltek az öltözőben. Most kapnak két nap pihenőt, de aztán fel kell készülnünk az Espanyol elleni meccsre.

A Barcelona jövő vasárnap a városi rivális ellen újabb rangadón lép pályára a La Ligában. Ezt azonban már hatpontos előnnyel teheti meg a tabella élén a Real Madrid előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.