Kökény Beatrix elmondta, mit vár a Ferencvárostól, véleményezte az új igazolásokat is

Francia feladat vár a női kézilabda Bajnokok Ligájában szereplő magyar csapatokra. Az eddigi összes meccsét megnyerő FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton a szintén veretlen Metz, míg a címvédő Győri Audi ETO KC vasárnap a hibátlan mérleggel álló Brest vendége lesz. A Ferencváros Európa-bajnok, olimpiai és vb-ezüstérmes korábbi játékosa, Kökény Beatrix szerint volt csapata folytathatja a sikerszériát.

2024. 10. 12. 6:13
A nyáron érkezett Darja Dmitrijeva már most a Fradi-szurkolók egyik kedvence, gólerős játékkal veszi ki a részét új csapata sikereiből. Forrás: facebook.com/ftckezilabda
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éles kontraszt: egy évvel ezelőtt, még Martin Albertsen irányításával három vereséggel és egy döntetlennel rajtolt az FTC a Bajnokok Ligájában, az Albertsen gyors távozása után segítőből vezetőedzővé előlépett Allan Heine vezetésével viszont előbb Magyar Kupa-győztes, majd bajnok lett az együttes, amely a 2024–2025-ös BL-idényt négy sikerrel kezdte. Mindez nem a vakszerencse műve, a fővárosi klub komoly átalakuláson ment át, nyáron erősítésként érkezett a francia Laura Glauser és Orlane Kanor, valamint az orosz Darja Dmitrijeva és Valerija Maszlova is.

Az új idényben eddig remekel a Ferencváros női kézilabdacsapata. Forrás: Facebook.com/ftckezilabda

– Ettől a csapattól ez a szereplés az elvárás, szerintem Kubatov Gábor is így gondolja, azért igazoltak sztárjátékosokat, hogy így meneteljünk. Vannak döcögősebb tíz percei, félidői a csapatnak, de látható, hogy az olimpia nagyon leterhelt egy-két játékost. Sok jó kézilabdázó alkotja az együttest, nehéz őket bemozgatni a csapatba, szerintem ez legalább olyan nehéz feladat, mint amikor kevés játékosod van – nyilatkozta lapunknak a Ferencváros korábbi kézilabdázója, az FTC Kézilabda Akadémia sportigazgatója, Kökény Beatrix, akit a Ferencváros átalakulásáról is kérdeztünk. – Nekem szimpatikusabb volt, amikor a kilencvenes években csak magyarok alkották a csapatot, de ez ma már megvalósíthatatlan. A Ferencváros mindenhol a legmagasabb szintet szeretné képviselni, a foci- és a vízilabda-szakosztály folyamatosan a legjobbak között van Európában, ezt várják most a kézilabdától is, ezért a klub erre erőteljesen áldozott. Az eddig látottak azt bizonyítják, hogy extra légiósok érkeztek hozzánk, ezért elvárás lehet akár a négyes döntő elérése is. Bízom benne, hogy pár év múlva ugyanezt magyar játékosokkal is el lehet érni.

A klub korábbi játékosa, Kökény Beatrix szerint jól igazolt a Ferencváros. Forrás: Fradi.hu

 

Bízik volt csapatában

A következő lépést ma este, az 5. fordulóban, a Metz vendégeként teheti meg az A csoportot vezető Fradi (tv: Sport 1, 18.00) A franciák négy forduló után három győzelemmel és egy döntetlennel állnak.

– Nyugodt vagyok a mérkőzés előtt, szerintem ennek a Ferencvárosnak nem lehet probléma akár az idegenbeli győzelem sem

– jelentette ki Kökény Beatrix. – Nem lesz egyszerű feladat, de szerintem a Metz gyengült az utóbbi időkhöz képest. Ott is teljesen új csapat formálódik éppen, ezért is gondolom, hogy kint is mi lehetünk esélyesek.

Vasárnap a B csoportban második Győr is folytatja, szintén Franciaországban, az éllovas Brest otthonában (tv: Sport 1, 16.00). A győriek az előző héten döntetlent játszottak a Buducsnoszt ellen, azt megelőzően háromszor nyertek. A Fradi és a Ljubljana mellett a franciáké a harmadik olyan együttes, amely egyelőre pontveszteség nélkül áll a BL-ben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.