A francia kapitány Mbappét nem hozza magával Budapestre

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csütörtökön kihirdette a keretét az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. A válogatottságot lemondó Antoine Griezmannon kívül is lesz nagy hiányzó, a Real Madrid csillaga, Kylian Mbappé is kihagyja a budapesti túrát.

2024. 10. 03. 17:22
France v Italy - UEFA Nations League 2024/25 League A Group A2 Kylian Mbappé szeptemberben még pályára lépett a francia válogatottban
Kylian Mbappé (jobbra) szeptemberben még pályára lépett a francia válogatottban Fotó: AFP/NurPhoto/Domenico Cippitelli
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki annak reményében váltott jegyet az Izrael–Franciaország Nemzetek Ligája-mérkőzésre, hogy Kylian Mbappét élőben lássa játszani, annak csalódnia kell. A kispesti Bozsik Arénában október 10-én megrendezendő találkozón a gallok legnagyobb sztárja nem lesz ott, mint az csütörtökön kiderült, amikor Didier Deschamps szövetségi kapitány keretet hirdetett.

Mbappé és Griezmann sem jön hazánkba

Mbappé sérülésre hivatkozva nem került be. A csatár a Real Madrid múlt keddi, Aláves elleni bajnokiján kérte, hogy cseréljék le. Carlo Ancelotti vezetőedző elmondása szerint ez csak elővigyázatosságból történt, de később már arról számolt be a spanyol klub, hogy Mbappé három hétre kidőlt.

Ehhez képest csak az Atlético Madrid elleni vasárnapi derbit hagyta ki a világbajnok, és szerdán csereként már pályára lépett a Lille otthonában elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával. Ezek után az NL-mérkőzéseken is megmutathatná magát, de egyeztetett a francia szövetségi kapitánnyal, és Mbappé ezek után nem kapott meghívót.

– Elég bizonytalan Kylian helyzete – fedte fel Deschamps a csütörtöki sajtótájékoztatóján. – Szerdán csereként pályára lépett, szombaton újabb meccs vár rá. Vannak kérdőjelek vele kapcsolatban. Van egy kisebb sérülése, kezelésre szorul a megfelelő felépüléshez. Nincsenek kétségeim az elkötelezettségét illetően, de nem akarok kockáztatni.

Mbappé mellett Antoine Griezmann sem lesz a keret tagja Budapesten, illetve négy nappal később a Belgium elleni idegenbeli találkozó alkalmával sem. Igaz, Griezmannról ezt a francia nemzeti csapat jövőbeli összes meccse kapcsán leírhatnánk, mivel a 33 éves futballista a minap lemondta a válogatottságot.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.