Megszakadt a Ferencváros nagy sorozata

Kikapott a Ferencváros női kézilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája A csoportjának 5. fordulójában szombaton, a Metz vendégeként szenvedett 24-19-es vereséget. Négy győzelem után először maradt pont nélkül a magyar bajnokcsapat a BL-ben.

2024. 10. 12. 19:28
A Ferencváros női kézilabdacsapata Metzben búcsút intett eddigi remek sorozatának. Forrás: x.com/ehfcl
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idény eddigi legnehezebb mérkőzésére készült az első négy BL-csoportmeccsén győzedelmeskedő FTC-Rail Cargo Hungaria, amely a szintén veretlen, három siker mellett egy döntetlent játszó Metz vendége volt. A Fradi korábbi kézilabdázója, Kökény Beatrix előzetesen azt mondta, hogy az idegenbeli győzelmet sem tartja kizártnak.

 

Erős kezdés a Fraditól

Az európai szövetségnél a hét meccsének választották a Metz és a Ferencváros találkozóját, melyet a magyar bajnok kezdett jobban – Orlane Kanor kihagyott helyzete után Darja Dmitrijeva góljával szerezte meg a vezetést az FTC a 2. percben. Hamarosan Andrea Lekics, majd kétszer Kanor is beköszönt, miután Dmitrijeva is betalált, 5-1-es vendégvezetésnél időt kért a Metz trénere, Emmanuel Mayonnade. Történt mindez a 8. percben. Volt miről beszélgetni, e pontig mindössze kétszer talált kaput a házigazda.

 

Visszajött a meccsbe a Metz

A rövid játékmegszakítás után a Ferencváros emberhátrányban is szerzett egy gólt, innen azonban 6-5-re visszakapaszkodott a védekezésben sokat javuló Metz. Az ötödik hazai gólt Vámos Petra szerezte. A 18. percre feljött 7-7-re a francia együttes, ekkor a magyar csapat edzője, Allan Heine is időt kért.

Az időkérés után percekig nem változott az állás, amikor igen, akkor Valerija Maszlova góljával a Ferencváros ragadta magához az előnyt. Ezek után Angela Malestein hetest hibázott, a Metz viszont nem büntette meg ezt, sőt – újabb hétméteres jöhetett, ezt Lekics értékesítette (7-9). Innen megint visszakapaszkodott a Metz, másfél perccel az első félidő vége előtt már 10-10-et mutatott az eredményközlő. Az első 30 minutum utolsó percében Márton Gréta és a házigazda is a kapuba talált, 11-11-es állásnál mehettek szünetre a csapatok.

 

Visszafogott góltermés

A térfélcsere után – először a meccsen –  a Metz szerezte meg a vezetést, majd azzal a lendülettel el is húzott 14-11-re. Innen néhány perc leforgása alatt egalizált a vendéggárda, amely a folytatásban Laura Glauser védéseinek is köszönhetően tartotta a lépést. Összességében sokat hibáztak a csapatok, fordulatai, szoros állása miatt rászolgált a hét meccse megnevezésre a találkozó, játékminőségben azonban nem igazán. A Ferencváros is elmaradt a korábban mutatott formájától. Alig negyed órával a vége előtt 16-16-ra állt a rangadó.

Az utolsó tíz perc kezdeténél „rálépett a gázpedálra” a Metz, öt perc alatt elment 21-18-ra. Néggyel a vége előtt Glauser hárítása kellett, hogy ne legyen közte négy, ám ezzel együtt sem volt már visszaút – 24-19-re kapott ki a Ferencváros, elveszítve eddigi veretlenségét. 

Vasárnap a B csoportban szereplő másik magyar együttes, a Győri Audi ETO KC is folytatja, szintén Franciaországban, Brest otthonában (tv: Sport 1, 16.00).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.