Sztankovics rátámadt a játékvezetőre, le kellett fogni a Fradi korábbi edzőjét + videó

A labdarúgó Orosz Kupa csoportkörében a Szpartak Moszkva szerdán 3-2-re győzött a Dinamo Moszkva otthonában, ezzel bebiztosította a csoportelsőségét, és bejutott a legjobb nyolcba. A Szpartak vezetőedzője, a Ferencváros korábbi trénere, a szerb Dejan Sztankovics azonban még 2-2-es állásnál piros lapot kapott, amikor őrjöngve kis híján rávetette magát a játékvezetőre…

2024. 10. 03. 12:39
Dejan Sztankovics impulzív egyéniség
Dejan Sztankovics impulzív egyéniség
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dinamo Moszkva hazai pályán 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, de a Szpartak  Moszkva a 83. percben egyenlített, a 90. percben pedig a győztes gólt is megszerezte. Ám a brazil Willan José találatát – gyönyörű szabadrúgásgól! – Dejan Sztankovics már nem látta, szitkozódva vonult az öltözőbe, mert a 86. percben kiállították. A Ferencváros korábbi vezetőedzője először csak sárga lapot kapott, amikor reklamálta, hogy les miatt – jogosan – nem adták meg csapata gólját, és a sárga lap annyira felbőszítette, hogy őrjöngve kis híján rávetette magát a bíróra, úgy kellett lefogni. 

Dejan Sztankovics
Dejan Sztankovics szerdai kifakadása Fotó: X/Спортс"

 

Viszont így megkapta a piros lapot is, a mérkőzés kommentára is megdöbbenve mondta, hogy így nem lenne szabad reagálni a bírói ítéletekre.

A Szpartak Moszkva a 3-2-es győzelmével egyébént bebiztosította a csoportelsőségét, és bejutott a legjobb nyolcba az Orosz Kupában.

Az orosz bajnokságban a Szpartak a 10. forduló után a hatodik helyen áll.

Dejan Sztankovics Magyarországon is őrjöngött

Emlékezhetünk, hogy Sztankovicsnak Magyarországon is volt a szerdaihoz hasonló jelenete. Februárban az FTC DVSC elleni kupameccsén Karakó Ferenc ítéletei hozták ki a béketűrésből. Akkor is piros lapot kapott, majd először úgy tett, mintha a kiállítása után kezet akarna fogni a játékvezetővel, ám visszahúzta a kezét és látványosan megtapsolta. Sztankovics később bocsánatot kért Karakó Ferenctől.

Érdekesség, hogy Dejan Sztankovics egyszer játékosként is összehozta, hogy egy percen belül két sárga lapot kapott reklamálásért: húsz éve, az Inter színeiben kapott hasonló piros lapot a Fiorentina ellen. Játékosként éppen ezt követően higgadt le, első hét olaszországi idényében nyolc piros lapot kapott, a további nyolcban viszont már egyet sem. S Oroszországban is most először állították ki.

A Dinamo Moszkva–Szpartak Moszkva találkozó összefoglalója, benne Dejan Sztankovics őrjöngésével: 

 

 

Ez pedig az említett DVSC–FTC meccs összefoglalója, Sztankovicsot itt is láthatjuk:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.