„A víz is mindig habzott körülötted, mert győzni akartál”

2020. 06. 18. 17:45
Benedek Tibor; Kiss Gergely
Peking, 2008. augusztus 5. Kiss Gergely (b) és Benedek Tibor várakozik a repülõtéren, miután a magyar férfi vízilabda válogatott megérkezett Pekingbe. MTI Fotó: Bodnár Balázs Fotó: MTI Fotó: Bodnár Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egykori csapattárs, Kiss Gergely szerint minden magyar ember és a világ összes vízilabdázója csak tanulhatott tőle és felnézhetett Benedek Tiborra, aki életének 48. évében, csütörtök hajnalban súlyos betegségben hunyt el.

Az aktív pályafutását nemrég 42 évesen lezáró és Benedekhez hasonlóan szintén háromszoros olimpiai bajnok klasszis többek között ezekkel a gondolatokkal emlékezett meg Facebook-oldalán társáról, akinek, a „gólkirálynak” 16 évesen szurkolóként üvöltött a Komjádi-uszodában.

„Aztán a válogatottnál, kereten kívüli meghívottként remegtem, ha véletlenül csak rám néztél, mint a Nemzeti Csapat Vezére” – folytatta Kiss, aki 19 évesen harcostársává vált a „világ legjobb balkezesének”. Négy évvel később együtt álltak az olimpiai dobogó tetején Sydney-ben, „27 évesen végre klubtársad is lehettem, naponta láthattam a csodát”.

A bejegyzésben Kiss Gergely felidézte: Benedek Tibor csapatkapitányként higgadtan, tiszta szívvel irányította a csapatot, elmondhatatlan és tisztelettel teli aura vette körül.

„A víz is mindig habzott körülötted, mert győzni akartál, minden másodpercben” – olvasható a klasszis közösségi oldalán.

Kiss Gergely kiemelte, Benedek Tibor halála pótolhatatlan veszteség, hiszen: „Soha, senki nem fog megközelíteni sem!”, majd több szóval is tömören jellemezte őt: „Gólkirály. Bajnok. Harcos. Bajtárs. Példakép. Vezér. Csapatkapitány. Mester. És a legfontosabbak: Gyermek, Férj, Apa, Barát.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.