Benedek Tibor elköszön

A háromszoros olimpiai bajnok, szövetségi kapitányként világbajnok vízilabdázó Benedek Tibor, aki az elmúlt években az UVSE vezetőedzője volt, a klubja honlapján bejelentette, hogy május elsejei dátummal visszavonul a vízilabdával kapcsolatos minden tevékenységtől.

Magyar Nemzet
Forrás: UVSE2020. 05. 04. 10:06
null
Budapest 20190906 Vízilabda 2019 férfiak OBI OB1 Ferencváros FTC UVSE Újpest Nemzeti Sport Fotó Micheller szilvia Benedek Tibor Fotó: Micheller Szilvia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az UVSE honlapján megjelent közleményt változtatás nélkül közöljük.

„Május elsejei dátummal visszavonulok minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől és a következő években kizárólag szurkolóként veszek részt a hazai vízilabda életében és az UVSE további szakmai munkájában.

Ezúton szeretném megköszönni az egyesületben eltöltött három és fél évet, mely idő alatt rengeteg szeretetet, támogatást és bizalmat kaptam az egyesület vezetőitől, elsősorban Lovas Péter elnöktől és munkatársaimtól.

Külön köszönet minden fiatal sportolónak, akiket taníthattam vagy szerencsés esetben a mesterük lehettem. Szerettem mester lenni, megkaptam tőle szinte ugyanazt az örömöt, mint játékosként, és büszke vagyok a csapatra, amelyikkel másfél szezont együtt dolgoztam. Összességében elmondhatom, hogy szövetségi kapitányként és utánpótlásedzőként is mindent megkaptam, amit megkaphattam, sajnos mindent nem nyerhettem meg, de nem akarok telhetetlennek látszani.

Jelen közleményen kívül semmilyen nyilatkozatot nem kívánok tenni, döntésem oka kizárólag magánjellegű.

Örömömre szolgál, hogy helyemet remek szakember veszi át, akinek nyugodt szívvel adom át a még hátralévő hónapokra a felnőttcsapat irányítását, és akinek a személyéről hamarosan tájékoztatjuk a vízilabda barátait.”

Benedek Tibor játékosként már részt vett az 1991-es (nekünk bronzérmes) világbajnokságon, tagja volt a barcelonai és az atlantai játékokon szerepelt csapatnak, majd a következő három olimpián (2000, 2004, 2008) aranyérmet nyert, s persze húzóembere volt a 2003-as világbajnok és az 1997-es Európa-bajnok magyar csapatnak is. A magyar válogatottat 2013 és 2016 között irányította szövetségi kapitányként, vezetésével pólósaink aranyérmet szereztek a 2013-as barcelonai vb-n. 2016 óta a Magyar Vízilabda-szövetség elnökségi tagja, 2018-ban lett az UVSE élvonalbeli felnőttcsapatának a vezetőedzője.

Kérését tiszteletben tartva, nem találgatjuk a visszavonulásának okait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.