Dressel: Milák Kristóf egy nap kiüt engem a nyeregből

Caeleb Dressel nemcsak úszóként, sportemberként sportszerűségből is jelesre vizsgázott. A 100 méteres pillangóúszás befutója után ő emelte a magasba Milák Kristóf kezét – pedig inkább fordítva illett volna –, majd később a sajtótájékoztatón is méltatta magyar riválisát. Egy nap majd kiüt engem a nyeregből – jegyezte meg.

2021. 07. 31. 12:38
MILÁK Kristóf
Kristóf egy nap kiüt engem a nyeregből - méltatta Milákot Caeleb Dressel Fotó: MTI/Kovács Tamás

Caeleb Dressel nemcsak úszóként, sportemberként sportszerűségből is jelesre vizsgázott. A 100 méteres pillangóúszás befutója után ő emelte a magasba Milák Kristóf kezét – pedig inkább fordítva illett volna –, majd később a sajtótájékoztatón is méltatta magyar riválisát. Egy nap majd kiüt engem a nyeregből – jegyezte meg.

Élmény volt nézni. Abban a szerencsében volt részem, hogy az orrom előtt vezetett le, avagy melegített be. Az amerikai sztárnak sűrű napja volt. A 100 méteres pillangóúszás után negyven perccel – úgy, hogy közben még az eredményhirdetésre átöltözött – az 50 méteres gyorsúszás elődöntőjében volt jelenése, majd ezután kevesebb mind fél órával már a 4x100-as mix váltó döntőjében úszott.

Nem is pazarolta az időt arra, hogy kimenjen a bemelegítőmedencébe, hanem átsétált a műugrómedencéhez, levetkőzött, beugrott a vízbe és elkezdte kényelmes tempóban róni a hosszokat. Senki nem szólt rá, hogy ez mégsem járja, nem itt kell ezt csinálni... Amikor kis túlzással csak a maguk szórakoztatásukra „fürdőznek”, még jobban feltűnő, az úszók milyen tökéletesen alkalmazkodnak a vízi élethez.

Utólag kicsit talán már bánja, hogy a mixet is bevállalta, vagy még inkább azt, hogy a társai nem nőttek fel a feladathoz. Az amerikai váltó ugyanis komoly meglepetésre csak ötödik lett. Dressel utolsóként, 25 méteres hátrányban (!) ugrott a medencébe, s bár elképesztően szelte a vizet, 46.99 másodpercet repesztett, jobb időt, mint a 100 méteres gyorsúszás fináléjában, de így is csak az ötödik helyre tudta felhozni a váltót.

– Az amerikai úszóktól elfogadhatatlan az ötödik hely – első felindulásában ezt mondta, a sajtótájékoztatóra aztán már megenyhült, úgy fogalmazott, nagyon jók voltak az ellenfelek. Kétségtelen, a britek világcsúcsot úsztak, de az ötödik hely akkor is ciki.

– Kristóf egy nap kiüt engem a nyeregből – méltatta Milákot Caeleb Dressel

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ám nem ezért ültem be az amerikai sztár sajtótájékoztatóra, hanem hogy megtudjam, hogyan vélekedik Milák Kristófról. Nos, agyba-főbe dicsérte.

– Csodálatosan, azt is mondhatnám, tökéletesen pillangózik – méltatta Milákot, majd hozzátette: – Egy nap biztosan kiüt a nyeregből. Igyekszem kapaszkodni, hogy ez a pillanat minél később jöjjön el.

Dressel beszélt a népszerűség árnyoldaláról, mennyivel könnyebb volt úgy versenyeznie, amikor még senki sem ismerte, és arról, hogyan tudja fenntartani a motivációját. – Ha majd egyszer úgy jövök ki a medencéből, hogy elégedett vagyok, az lesz a vég, akkor abbahagyom. De most még csak azon jár a fejem, miben fejlődhetnék még – fejtegette. Csak egy valamiről nem beszélt. Hogy a mix váltó kudarca miatt nem lesz meg a hat aranyérme. Eddig győzött egyéniben száz gyorson és száz pillangón, a 4x100-a gyorsváltóval. Vasárnap esélyesként várja az 50 gyorsot és a férfi 4x100-as vegyes váltót.

Michael Phelps rekordjára valószínűleg sohasem lesz veszélyes, de így is korunk legnevesebb úszója. Mi több, ő lehet a tokiói olimpia legeredményesebb sportolója. De ezzel a kijelentéssel a vasárnapi döntőket illik megvárni.

Milák Kristófnak elszántan kell edzenie ahhoz, hogy egy nap felülmúlja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.