Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Izraelben dől el, hogy a Fradi meddig lesz kiemelt a BL-ben

Az európai bajnokságok úgy alakultak, hogy jó esélye van a Ferencvárosnak a BL-selejtezők második körében is kiemeltnek maradni, ha eljut odáig. Ehhez többek között olyan eredmények kellettek, hogy a Chelsea negyedik legyen a Premier League-ben, és így a Bajnokok Ligája győztesének ne kelljen külön helyet fenntartani a következő kiírásban.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 05. 25. 11:15
Április 10-én matematikailag is bajnok lehet a Ferencváros Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros akár köszönőlevelet is küldhet a Chelsea játékosainak. Az angol csapat ugyanis a negyedik, tehát Bajnokok Ligáját érő helyen végzett a Premier League-ben, és ezzel eldőlt, hogy a BL idei győztesének a következő kiírásban nem kell helyet fenntartani, hiszen a döntő két klubja, a Manchester City és a Chelsea ezt a bajnoki teljesítményével már kiharcolta. Az utóbbi évek jó szereplésének köszönhetően a magyar bajnoknak 13 500 az UEFA-együtthatója, ami kellően magas érték ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének június 15-i sorsolását kiemeltként várja, de az említett okok miatt jó az esélye arra, hogy továbbjutás esetén kiemelt maradjon.

 

Jó helyzetben várhatja a Fradi a sorsolást a Bajnokok Ligája selejtezőiben
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

 

Többek között a Chelsea negyedik helyének köszönhetően a cseh Slavia Praha nem a második, hanem a harmadik selejtezőkörben csatlakozik a mezőnyhöz, így a Ferencvárosnak a második kör tíz előrébb sorolt csapata közé kell beverekednie magát ahhoz, hogy az első kör után ismét kiemelt legyen a sorsoláskor. Ehhez három bajnokot kellene megelőznie az UEFA-együtthatók rangsorában. A szlovén Murát és az azeri Neftcit már maga mögé utasította, így csak az izraeli aranyérmes kilétének függvénye, hogy kiemelt lehet-e a második selejtezős párharcában vagy sem. A képlet egyszerű. Ha a két fordulóval a végelszámolás előtt négypontos előny birtokában listavezető Maccabi Haifa a bajnok, az FTC kiemelt lesz, viszont ha a Maccabi Tel-Aviv végez elsőként, akkor nem.

Mindez még a héten kiderül, az izraeli bajnokság utolsó két fordulóját ugyanis május 26-án és május 30-án rendezik meg.

BAJNOKOK LIGÁJA 2020–2021 – A SELEJTEZŐK IDŐPONTJAI

Előselejtező-torna

Sorsolás: június 8.

Mérkőzések: június 22. (elődöntő) és június 25. (döntő)

Selejtező, 1. forduló – itt kapcsolódik be a Ferencváros, innentől a párharcok két mérkőzésen dőlnek el.

Sorsolás időpontja: június 15.

Játéknapok: július 6–7. és 13–14.

Selejtező, 2. forduló

Sorsolás időpontja: június 16.

Játéknapok: július 20–21. és 27–28.

Selejtező, 3. forduló

Sorsolás időpontja: július 19.

Játéknapok: augusztus 3–4. és 10.

Selejtező, playoffkör

Sorsolás időpontja: augusztus 2.

Játéknapok: augusztus 17–18. és 24–25.

A csoportkör sorsolását augusztus 26-án rendezik, a csoportkör első játéknapja szeptember 14.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.