Négyet rúgott a Fradi a Mol Vidinek

Óriási lépést tett a Ferencváros a harmincadik magyar bajnoki címe felé, mert a Groupama Arénában 4-1-re verte meg a Mol Vidi csapatát.

Forrás: MTI2019. 04. 20. 21:42
null
Budapest, 2019. április 20. A gólszerzõ ferencvárosi Davide Lanzafame a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencváros - MOL Vidi FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. április 20-án. Ferencváros-Vidi 4-1. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiütötte az FTC a Mol Vidit

A Ferencváros otthon úgy győzte le 4-1-re a MOL Vidit a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának rangadóján szombaton, hogy a második félidőben emberelőnyben játszott, így a listavezető négy fordulóval a zárás előtt 11 pontra növelte előnyét a második helyezett címvédővel szemben.

Nguen nagyszerű egyéni megmozdulásával – a hátráló Vinícius mellett 18 méterről tekert higgadtan a kapu bal oldalába – a 7. percben vezetést szerzett a Ferencváros, amely ettől fellelkesülve maradt támadásban. Gyorsan felvette azonban a ritmust a Vidi, így kapura egyik csapat sem jelentett veszélyt, viszont mezőnyben nagy volt a küzdelem, sok volt a kontaktus.

A 21. percben egyenlített a vendégcsapat – Huszti kapufáról kipattanó lövését Nego helyezte a kapuba -, ami megfogta az addig magabiztos házigazdákat. A szünetig nagy iramú, kiegyenlített küzdelem zajlott, kevés helyzettel és egy kiállítással: a fehérvári Hadzic fölösleges becsúszása második sárga lapot ért közvetlenül a félidő előtt.

Cserélt és szerkezetet is váltott a vendégcsapat, amellyel ideig sikerült is eltűntetnie emberhátrányát. A Ferencváros azonban rendezte sorait, és Haratin fejesével az 57. percben ismét előnyhöz jutott. A csereként pályára lépő Lanzafame – akinek a hét elején járt le egyhetes felmentése az edzések látogatása alól, amit a klubvezetés szabott ki rá, sajtóértesülések szerint tiszteletlen viselkedés miatt – a 68. percben szabadrúgásból tekert a bal felsőbe, eldöntve ezzel a rangadót. A hátralévő bő húsz percben a hazaiak előtt adódtak újabb lehetőségek, a 92. percben – Elek hibáját kihasználva – Lanzafame lőtt újabb gólt.

A bajnokságban sorozatban nyolcadik győzelmét aratta a Ferencváros, házigazdaként már a kilencediket. A fővárosi együttes pályaválasztóként immár 35 találkozó óta nem kapott ki a bajnokságban. A Vidinek viszont megszakadt a 13 tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata, amely során 1 döntetlen mellett 12 győzelmet aratott. Utóbbi között a Ferencváros elleni kettős siker a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

A fővárosiak vezetőedzője, Szerhij Rebrov egy döntetlen és három vereség után először kerekedett a fehérváriakat irányító Marko Nikolic fölé.

Ferencvárosi TC-Mol Vidi FC 4-1 (1-1)

Groupama Aréna, 16 127 néző, v.: Berke

gólszerzők: Nguen (7.), Haratin (57.), Lanzafame (68., 92.), illetve Nego (21.)

sárga lap: Lanzafame (69.), illetve Hadzic (10., 45+1.), Vinícius (65.)

piros lap: Hadzic (45+1.)

Otthon tartotta a három pontot a Debrecen a Haladás ellen

Egyik csapat sem kezdte túl nagy iramban a mérkőzést, helyzetek nélkül, többnyire mezőnyjátékkal teltek a percek. A DVSC tíz perccel az első játékrész vége előtt egy pontrúgást követően Szatmári fejesével szerzett vezetést.

A második félidőben támadóbb szellemben lépett pályára a Haladás. A vendégek többször el is jutottak a debreceniek tizenhatosáig, ám rendre rossz megoldást választottak, így gólszerzési esélyük nem volt. A hazaiak Bódi büntetőből szerzett góljával növelték előnyüket. A Haladás Ivanov lövésével szépített, igaz, ehhez a debreceni kapus, Nagy Sándor óriási hibája is kellett.

A szombathelyiek pár perccel később akár egyenlíthettek is volna, de Ofosu lövése után a labda a kapufát találta el. A szombathelyiek három győztes mérkőzést követően kaptak ki ismét.

Debreceni VSC-Szombathelyi Haladás 2-1 (1-0)

Debrecen, 3600 néző, v: Bogár

gólszerzők: Szatmári (35.), Bódi (64., 11-esből), illetve Ivanov (76.)

sárga lap: Jovanovic (45.), illetve Daushvili (64.)

 

A szezonban harmadszor sem bírt egymással az Újpest és a Honvéd

Az Újpest gól nélküli döntetlent játszott a vendég Budapest Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga a 29. fordulóban szombaton.

Az Újpest nagy elánnal kezdte a mérkőzést, de lehetőségig sem jutott a jól záró kispestiekkel szemben, akik Holender révén a félidő helyzetét puskázták el a 22. percben. Ezt követően a szünetig kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők, a kapusoknak nem akadt védenivalójuk.

A második játékrész elején egyik csapat sem tudta rákényszeríteni az akaratát a másikra, majd az újpestiek a 65. perc környékén magukhoz ragadták a kezdeményezést. A házigazdák ekkor sorra alakították ki a helyzeteket, de gólt nem tudtak szerezni. A hajrára kijött a szorításból a vendégcsapat, az eredmény azonban nem változott.

A bajnoki szezon mindhárom mérkőzésén döntetlenre végzett egymással az Újpest és a Honvéd, szeptember elején a Szusza Ferenc Stadionban ugyancsak 0-0 lett a végeredmény. Az újpestiek immár sorozatban 14 hazai mérkőzésükön nem kaptak ki: nyolc győzelem mellett hatodszor játszottak döntetlent. A kispestiek egymást követő nyolcadik idegenbeli bajnoki összecsapásukon is nyeretlenek: öt vereség mellett harmadszor szereztek egy pontot.

Újpest FC-Budapest Honvéd 0-0

Szusza Ferenc Stadion, 3884 néző, v.: Andó-Szabó

sárga lap: Pauljevic (44.), Balázs B. (53.), Traoré (78.), illetve Fousseni (19.)

 

Kikapott a Mezőkövesd Felcsúton

A vendégek sorozatban negyedik, idegenben egymás után második vereségüket szenvedték el Felcsúton, a hazaiak pedig két bajnoki óta veretlenek.

Az első félidőben mindkét együttes jóval nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre, mint a támadásra, ennek megfelelően javarészt unalmas mezőnyjátékkal telt az idő. Az első 45 percben igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik fél előtt sem adódott, így a szünetre gól nélküli állásnál vonultak el a csapatok.

Fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy a kövesdiek kerültek mezőnyfölénybe, ez azonban meddőnek bizonyult, mert gólt változatlanul nem tudtak szerezni. Felcsúti részről viszont Knezevic egy váratlan megindulás és egyéni akció végén megszerezte a vezetést a hazaiaknak, akik ezt az előnyt a lefújásig sikeresen megőrizték.

Puskás Akadémia – Mezőkövesd-Zsóry FC 1-0 (0-0)

Felcsút, v: Vad II

gólszerző: Knezevic (71.)

sárga lap: Nagy Zs. (85.), illetve Meszhi (29.)

A Diósgyőr legyőzte a Paksot (1-0)

 

Az MTK vendégeként győzött a Kisvárda (0-1)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.