Vadidegen nők borultak Csapó Gábor nyakába a halálhír hallatán

A szintén olimpiai bajnok Csapó Gábor is megrendült Benedek Tibor halálhíre hallatán. Csapó felidézte a balkezes pólós kezdő lépéseit az uszodában, s még másról is beszélt a zseniális játékossal kapcsolatban.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 14:49
Csap Gbor
Az ünnepelt felidézte élete meghatározó pillanatait Fotó: Zih Zsol Forrás: MTVA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tibit én vittem le annak idején a KSI-be Königh Gyuri bácsihoz, édesapjával, Benedek Miklóssal sokat beszélgettem a Fészek klubban, ha mondhatok ilyet, én indítottam el a kisgyerek Benedek Tibor pólós pályafutását – idézte fel Csapó Gábor olimpiai bajnok. – És pár hónap múlva Gyuri bácsi azt mondta, hogy ilyen helyes, szorgalmas gyerekkel még életében nem találkozott. Maga Tibor definiálta nagyon helyesen, hogy az ő tehetsége a szorgalma. Az az alázat és szerelem, amit a sportág iránt mutatott, példátlan. Ezért is felmérhetetlen veszteség a halála. Amit az utolsó két évben az UVSE-ben produkált az utánpótlás-nevelés terén, az példaértékű. Ő még nagyon sokat adhatott volna a magyar vízilabdának. Egy órája vásárolni voltam a Budagyöngyében, és két vadidegen nő jött oda hozzám sírva, a nyakamba borultak, hogy mennyire sajnálják Tibor távozását. Hát ennyire megrázta az embereket Tibor halála.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.