Idén először adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű elismerést

Idén először adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű vadonatúj elismerést, amelyet a zenei streaming területén 2020-ban kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Bagossy Brothers Company, a Paddy and the Rats, az AK26, valamint Böbe.

2021. 03. 18. 15:44
null
wmmd2021_cover Forrás: Lightmedia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint ezer partnerrel rendelkező WMMusicDistribution Kft. mintegy négyezer független magyar előadó és zenekar dalait kezeli és terjeszti digitálisan. A WMMD csapata segítségével válnak elérhetővé a zenei újdonságok Spotifyon, Apple Musicon vagy épp Deezeren.

Az objektív szempontok szerint kialakított kategóriák kapcsán Sebestény-Gallasz Enikő, a hazai zenei aggregátor vezetője elmondta:

„4+1 kategóriában adtuk át az idén alapított WMMD Digitális Zenei Díjakat. Négyben mérhető, konkrét zenehallgatási és megtekintési számok, valamint a közönség visszajelzései alapján hirdettünk nyertest. Az utolsó kategóriában pedig az év partnerének járó különdíj talált gazdára. Mivel a díjakat ezúttal nem tudtuk személyesen átadni, azt kértük a győztesektől, hogy a díjak kézhezvételekor készítsenek egy kicsomagoló videót. Ezek a nyertes előadók saját közösségimédia-felületein láthatók.”

Egy ilyen koncert- és fesztiválmentes év után a digitális sikerek még inkább felértékelődtek a zeneipar előadóművészei (és háttérhősei) számára, így munkájuk elismerése remélhetőleg tud egy kis inspirációt és motivációt csempészni a megnehezített körülmények közé. Egyben jelképesen a közönség és a szakma hálája is, amiért az alkotók, zenészek és stábjuk töretlenül dolgoznak a zenei vérkeringés életben tartásán – legyen szó dalszerzésről, klipek készítéséről, zenéjük terjesztéséről vagy épp az online jelenlét egyéb szeleteiről.

Fotó: Lightmedia

A WMMD a sikereket mérhető értékek, transzparens szempontok szerint tette mérlegre. Az egyes kategóriák a közönség érdeklődését tükrözve így álltak össze:

A legsikeresebb dal és videó

A streaming szolgáltatóknál (Spotify, Apple Music, Deezer) Rácz Gergő és Orsovai Reni „Mostantól” című dala volt a leghallgatottabb a WMMD partnereinek hangfelvételei közül. A Fonogram-díjas, A Dal 2020-győztes és slágerlista-rekorder „Mostantól” videóklipje szintén a legtöbbször megtekintett hivatalos zenei videó volt 2020-ban.

A legsikeresebb előadó

Az „Olyan Ő”-vel abszolút berobbant Bagossy Brothers Company dalait hallgatták legtöbbször a streaming szolgáltatásokban, illetve az ő YouTube-csatornájukon töltötték a legtöbb időt a rajongók.

A külföldön legsikeresebb hazai előadó

Hazánkban is igencsak népszerű, ám a hazai előadók közül külföldön a legtöbbet hallgatott előadó a Paddy and the Rats!

A legtöbb YouTube-lájkot szerző előadó

Az AK26 rajongói nyomták meg legtöbbször – a WMMD partnerei közül – 2020-ban a YouTube-on elérhető lájk gombot, amellyel egy kattintással ki tudják fejezni támogatásukat a duó iránt.

Különdíj – Az év partnere

A WMMD munkatársai szavazták meg Böbe különdíját azért, mert ő az a független előadó, aki a legtöbbet próbálja kihozni a digitális szolgáltatásokból, s akinek hozzáállása, lelkesedése nemcsak megkönnyíti a közös munkát, de eredményessé is teszi azt.

 

Egyedi tervezésű, exkluzív kivitelű díj

Abonyi Alma 2005 óta nagy szenvedéllyel kutatja, kísérletezi az új technikákat, trendeket a gyanták és kompozitok világában – mindezt a színek, formák kavalkádjában. Két éve nyitotta meg a Rezina Studiót, mely alkotóműhely az avatatlan kezek számára is lehetőséget nyújt, hogy beletanuljanak a gyantázás varázsába. Alma a négy alapkategória és a különdíj számára két egyedi, szimbolikus alkotást álmodott meg:

„Elmondhatatlan öröm és izgatottság lett úrrá rajtam, amikor Enikő megkeresett a díj ötletével. Enikőt régóta ismerem és szeretem, így azonnal volt egy érzelmi töltete is a dolognak, nagyon szerettem volna egy minden sallangtól mentes, különleges és mégis befogadható díjat készíteni a WMMD-nek. Izgalmas volt a zenét absztrahálni, mert semmiképp nem figurális alkotást láttam a lelki szemeim előtt. Emiatt indultam el a hanghullámok útján.”

• A WMMD Digitális Zenei Díjakról készült fotók Oláh Attila munkái.

• A díjak dobozait a Matatóműhely készítette.

Emberközpontú digitális zenei terjesztés

A WMMD csapata az automatizmusok és a mesterséges intelligencia világában emberközpontú ügyfélkezeléssel, folyamatos személyre szabott partneri kommunikációval segíti a mintegy 80 ezer dalos független zenei repertoár és a hozzájuk kapcsolódó produkciók előbbre jutását. Zenei disztribútori tevékenységük mellett workshopokkal, edukációs célú híranyagokkal, személyes tanácsokkal látják el el partnereiket, akikkel a produktív, közösségi szellemmel átitatott légkörben működnek együtt. A digitális zenei platformokon (YouTube, Spotify, Apple Music, Deezer, stb.) való hatékony jelenlét mellett igyekeznek irányt mutatni és termékeny ösvényt vágni a legfrissebb újítások és szolgáltatások világában.

A zenei díj oldalát ITT érheti el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.