Öt hónapig bírta józanul a függő színész, megint drogozik és iszik

Tyler Posey a karantén alatt kezdett el józan életet élni, de öt hónap után visszatért az alkoholhoz és a drogokhoz – írja az Origó.

Forrás: origo.hu2021. 03. 14. 15:41
színész
Tyler Posey Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Teen Wolf – Farkasbőrben sztárja, Tyler Posey színész tavaly októberben még azzal büszkélkedett egy rádióműsorban, hogy józan életet él, most viszont a Variety podcast adásából kiderült, hogy ezt már feladta, újra iszik és füvezik.

„Teljesen józan voltam nagyjából öt hónapig, igazán próbáltam vigyázni magamra, meditáltam mindennap, sőt imádkoztam is, mégha nem is a vallásos értelemben, csak egy olyan erőhöz, ami nagyobb nálam. Most már nem vagyok teljesen józan. A közelében sem járok annak, ahová eljutottam” – mesélte.

Tyler Posey, színész
Fotó: Flickr

Posey arról is beszélt, hogy 14 éves kora óta az alkoholhoz vagy a drogokhoz fordult, ha szembe kellett néznie valamilyen problémával, a józansága alatt viszont megtanulta ezeket felnőttként kezelni – és nagyon reméli, hogy ebből a tapasztalatból később is tud valamit hasznosítani.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Drogvita: az Európai Bizottság eljárást indít Magyarország ellen

Az Európai Bizottság (EB) egy hete, február 18-án tette fel közleményét a honlapjára, miszerint

eljárást indít Magyarország ellen, mert a magyar kormány tavaly decemberben az ENSZ kábítószerügyi bizottságában a közös uniós állásponttal ellentétesen voksolt – írja a Mandiner.hu.

Az EB érvelése szerint a közös álláspontot tavaly novemberben az Európai Tanács elfogadta, ami kötelező erejű határozat volt, vagyis a tagállamoknak a közös álláspont alapján kell szavazniuk. Magyarország azonban kétszer is ezzel ellentétesen voksolt az ENSZ szakbizottságában történt szavazáson, amelyen az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a kannabisz gyógyászati alkalmazásáról szóló ajánlásáról döntöttek.

A szavazás témája, hogy az ENSZ a nemzetközi kábítószer-egyezményben szereplő drogkategóriák közül a „különösen veszélyes” drogokat felsoroló IV. kategóriából emelje ki a kannabiszt, és sorolja át az I. jegyzékben szabályozott, úgynevezett „gyógyászati alkalmazással rendelkező” kábítószerek közé. Egyébként a szakbizottság a tagállamok többségi szavazatával elfogadta az ajánlást.

A Mandiner.hu a cikkében kiemeli, hogy az ügy orvosi-tudományos része korántsem egyértelmű, a témában nincs egyöntetű, egyhangú orvosi álláspont. A Magyarországon 2020-ban megalakult Drogkutató Intézet például árnyalja a képet. Haller József MTA-doktor, neurobiológus, az intézet vezetője a jogvita kapcsán csütörtökön szakmai állásfoglalást tett közzé. Ennek legfontosabb megállapításai a következők:

Tovább

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.