Harry és Meghan nyitna a Buckingham-palota felé

A Harry és Meghan című, a Netflixen futó dokumentumfilm-sorozatban több olyan megjegyzés is elhangzott, amely rossz fényben tünteti fel a brit királyi családot. A Buckingham-palota eddig próbált teljesen elhatárolódni a sussexiek vádjaitól, azonban most a The Sunday Times szerint Harry és Meghan egy családi csúcstalálkozó alkalmával szeretnék, ha vállalnák a felelősséget a tetteikért. Harry herceg szerint az udvarban tapasztalt rasszizmus is közrejátszott abban, hogy Amerikába költöztek a családjával.

Pénzes Vivien
Forrás: Tmz.com2022. 12. 23. 14:31
HARRY herceg; MEGHAN hercegnõ
Hága, 2022. április 16. Harry, Sussex hercege, a brit trónörökös, Károly walesi herceg másodszülött fia és felesége, Meghan, Sussex hercegnõje a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítését célzó Invictus Games nemzetközi sportrendezvény egyik versenyén Hágában 2022. április 16-án. MTI/EPA/ANP/Remko De Waal Fotó: Remko De Waal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sussex hercege és hercegnéje a Harry és Meghan című, a Netflixen futó dokumentumfilm-sorozattal újra felforgatták a brit királyi család mindennapjait. 

Harry herceg és Meghan Markle (Forrás: Flickr)
Harry herceg és Meghan Markle. Forrás: Flickr

A család fekete bárányai több olyan megjegyzést is tettek a királyi családra, amelyekkel nagy port kavartak. Azt is hangsúlyozták, hogy a jelenleg uralkodó III. Károly király és közeli családtagjaik mindent megtesznek azért, hogy megvédjék Vilmos herceget, ezzel szemben viszont őket a farkasok elé vetették. III. Károly király és a palota eddig próbáltak teljesen elhatárolódni a sussexiek vádjaitól, azonban most a The Sunday Times szerint Harry és Meghan egy családi csúcstalálkozó alkalmával szeretnék, ha vállalnák a felelősséget a tetteikért, és nyilvánosan bocsánatot kérnének az eddigi sérelmekért.

A Ngozi Fulani-ügy – Harry és Meghan véleménye a rasszizmusról

Harry és Meghan hasonló bánásmódot várnának, mint Ngozi Fulani ügyében. Ngozi Fulani egy brit jótékonysági szervezet vezetője, akit Lady Susan Hussey rasszista módon faggatott egy interjúban a származásáról. 

A palota hegyeket mozgatott meg annak érdekében, hogy a sértettől Lady Susan Hussey – a volt királynő egykori udvarhölgye – bocsánatot kérjen, ezáltal is kifejezve, hogy a királyi család teljes mértékben elhatárolódik a rasszizmus minden formájától.

Tavaly márciusban Harry és Meghan egy kétórás interjút adtak Oprah Winfrey-nek, amely az udvarban tapasztalt rasszista megnyilvánulásokról szólt. Az akkoriban óriási port kavart interjúban Meghan elmondta azt is, hogy amikor még elsőszülött fiával várandós volt, valaki a családból felvette, hogy vajon mennyire lesz sötét a gyermek bőrszíne. Harry herceg ekkor azt is megjegyezte, hogy az udvarban tapasztalt rasszizmus is közrejátszott abban, hogy 2020-ban Amerikába költöztek a családjával.

Harry és Meghan kapcsolata a királlyal és Vilmos herceggel

III. Károly májusra tervezett koronázása is szóba került, amelyen a The Sunday Times szerint Meghan és Harry is részt vesznek majd. Feltételezhető, hogy a herceg és felesége szeretnének konszenzusra jutni az uralkodóval, azonban a The Sunday Times szerint még Vilmos herceg sem szeretne szóba állni a testvérével.

Milyen reakciókat váltott ki Harry és Meghan új sorozata?

A brit média nagy része kritikusan reagált a dokumentumfilmre, bizonyos lapok még azt is felvetették, hogy Harryéket meg kell fosztani a királyi címeiktől. 

A Buckingham-palota még nem kommentálta a Netflix-sorozat történéseit, viszont nem felejtkezhetünk el arról, hogy a brit királyi családnak hamarosan szembe kell majd néznie Harry herceg új könyvével is, amely várhatóan hasonló témákkal fogja majd felforgatni a mindennapjaikat.

A sorozat az Imdb-értékelések alapján nem nyerte el a közönség tetszését, összesen 4,5-re értékelték a párról szóló dokumentumfilm-sorozatot.

Borítókép: Harry, Sussex hercege, a brit trónörökös, Károly walesi herceg másodszülött fia és felesége, Meghan, Sussex hercegnője (Fotó: MTI/EPA/ANP/Remko De Waal)

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.