A Gyűrűk Ura világában játszódó animációs film készül

A filmet a legendás japán anime-rendező, Kamijama Kendzsi jegyzi.

Forrás: MTI2021. 06. 14. 13:54
null
A történet nagyjából 260 évvel A Gyűrűk Ura-trilógia ideje előtt játszódik Forrás: Flickr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek világára épülő egészestés animációs filmet készít az eredeti trilógiákat jegyző New Line Cinema, valamint a Warner Bros. Animation – számolt be a The Variety című filmes portál.

A The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim története nagyjából 260 évvel a trilógia ideje előtt játszódik és a Helm-szurdok, valamint a vár névadója, Helm Hammerhand áll a középpontjában.

A filmet a legendás japán anime-rendező, Kamijama Kendzsi jegyzi. A forgatókönyvet Jeffrey Addiss és Will Matthews írja.

A készítők célja, hogy a film kapcsolódjon a J.R.R. Tolkien könyvei alapján, Peter Jackson által rendezett hat korábbi filmhez.

A történet nagyjából 260 évvel A Gyűrűk Ura-trilógia ideje előtt játszódik
Fotó: Flickr

Philippa Boyens, aki Oscar-díjat kapott A Gyűrűk Ura: A király visszatér című film forgatókönyvéért, tanácsadóként vesz részt a projektben.

Az animációs munkálatok már megkezdődtek a Sola Entertainmentnél és a szinkronhangok kiválasztása is zajlik.

Mindeközben az Amazon filmstúdió saját A Gyűrűk Ura-sorozatának forgatásai már folynak Új-Zélandon. A széria új történetszálakat dolgoz fel, amelyek A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetségét megelőző időkben játszódnak a képzeletbeli Középföldén.

A Gyűrűk Ura- és A hobbit-filmek több mint 5,8 milliárd dollár jegyárbevételt hoztak világszerte.

Ő fogja játszani a filmvásznon a világ leggyorsabb nőjét

Tiffany Haddish fogja játszani a filmvásznon a háromszoros olimpiai bajnok Florence Griffith-Joynert, a világ leggyorsabb nőjét.

A Csajtúra sztárja producerként is közreműködik az 1998-ban, mindössze 38 évesen, epilepsziás roham következtében meghalt rövidtávfutó életét bemutató filmben – írja a The Variety című filmes portál.

A projektet beharangozó közlemény szerint Haddish gyermekkorában hősként tekintett Joynerre.

Tovább...

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.