idezojelek

Tovább bangósodnak

A wellnesshoteles MSZP-éhségmenet óta, ha tehetem, mindig elolvasom ezeket „a nép nevében” megfogalmazott számon kérő vádiratokat.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Közleményben méltatlankodik a szocialista párt Szijjártó Péter repülőgépes utazásain. Nem a külügyminiszter munkájáról, eredményeiről, a magyar diplomácia sikereiről írnak – az utazási költségeiről. Szép, demagóg a kiáltvány, benne hallgat a sötétség és a populizmus valamennyi alapeleme. „Szijjártó két géppel repült azért, hogy fél napot spóroljon – mennyibe került az országnak a miniszter »drága ideje«?” – érkezik a kérdés az elfekvőből, nyomában a „lehetséges” válaszok: „A miniszter ugyanis úgy gondolja, hogy ő már azt is megengedheti magának, hogy az utazása előtt egy repülőgépet külön előreküldjön, amivel majd egyből hazatérhet. […] Ez az egész csupán a miniszter kényelméről szól stb.” (Természetesen Szijjártó Péter azonnali lemondását is követelik.)
A wellnesshoteles MSZP-éhségmenet óta, ha tehetem, mindig elolvasom ezeket „a nép nevében” megfogalmazott számon kérő vádiratokat. Főképp, hogy megtudjam, történt-e valami változás a szocialisták jó ideje hanyatlásnak indult szellemi állapotában, avagy továbbra is a lumpenproletariátus irigységére spekulálva próbálnak híveket szerezni. Innen úgy látni, a bangósodó-korózsodó élcsapat leépülése visszafordíthatatlan. A sodró erejű demagógia, mely belengi ezeket a kiáltványokat, az ötvenes évek szemináriumain is dobogós lett volna. 
Hogy a közlemény szerkesztője nem tolongott, amikor az észt porcióz­ták, az a dekrétum szellemesnek szánt zárómondatából is kiviláglik: „ideje lenne arról is nyilatkozni, hogyan viszonyulnak [Szijjártóék] a szárnyas lovakhoz”. 
Csak nem Tüttő Kata vízilovas a kiáltvány szerzője?

(Borítókép forrása: MTI/Bruzák Noémi)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.