idezojelek

Büszke Hegedűsök

Fekete-Győr büszke arra, hogy sikerült megtorpedóznia a 2024-es budapesti olimpiát. Istenem, kikkel élünk egy hazában?

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Micsoda elferdült lelkük lehet azoknak, akik magyarként ma is azon örvendeznek, hogy fájdalmat okozhattak honfitársaiknak, mások bánatától dagadt a keblük! Fekete-Győr András, a Momentum exelnöke elmondja. Első kézből…

„Hatalmas büszkeséggel tölt el – meséli a közösségi oldalán –, hogy már öt év eltelt, mióta egy szürke januári reggelen egy fiatal, lelkes és tettre kész közösség nevében először álltunk ki a hidegtől és a megilletődöttségtől dideregve a Blahára. […] A NOlimpia – Nem az olimpiára […] az első szög Orbánék koporsójába.”

Fekete-Győr büszke arra, hogy sikerült megtorpedóznia a 2024-es budapesti olimpiát, és ezzel Emmanuel Macron kezére játszani a nyári játékok rendezési jogát. (Hogy milyen ember az ilyen? Sajátjai sem tartják sokra: aligha véletlen, hogy 3,39 százalékkal tök utolsó lett a baloldali miniszterelnökjelölt-versenyben.) Fegyőr pártja az olimpiarendezésre szintén pályázó franciákat szolgálta. A júdáspénz is onnan érkezhetett.

Árulásban született a Momentum. Ők ilyen „magyarok”. Hegedűs hadnagyok.

Vannak, akiknek egy ilyen „olimpiai siker” örömöt okoz. Az aljasság minősített fokozata, mikor valakik abban lelik örömüket, hogy saját nemzetüket, magyarok millióit fosztják meg a fölemelő érzéstől, amelyben egy most élő embernek már aligha lesz része: magyarországi olimpia. Fekete-Győrék ezt a gyalázatos tettet tartják legnagyobb teljesítményüknek. Szétverni saját nemzetük álmát – és büszkének lenni arra. (Az már csak hab a tortán, hogy a momentumos Cseh Katalin cége a megfúrt olimpiára hivatkozva nyert uniós tízmilliókat.)

Istenem, kikkel élünk egy hazában?

Borítókép: Fekete-Győr András a budapesti Benczúr szállodában 2018. április 4-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.