idezojelek

Gyurcsányt is szikráztatják?

Újabban kaszinókat és luxuséttermeket látogat Jámbor András baloldali országgyűlési képviselő és baráti köre, a Szikra Mozgalom.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Újabban kaszinókat és luxuséttermeket látogat Jámbor András független országgyűlési képviselő és baráti köre, a Szikra Mozgalom. Igaz, csak a létesítmények bejáratáig mennek, és oda is csak azért, hogy onnan ordíthassák a világba javaslatukat: „Vesszenek a gazdagok!” A keddi kaszinólátogatás – mi is beszámoltunk róla – nem volt túl sikeres, a mozgalmárokat ugyanis, Jámborral az élen, alaposan eltángálták az épület biztonsági emberei. (Ráadásul a szőrmók honatya ellen szabálysértési eljárás is indult a be nem jelentett demonstráció miatt.) A pénteki étteremvizitről maga a tenyérbe mászó ember tudósított a közösségi oldalán: „Szakadó esőben, rendőrökkel körülvéve, de nem állunk meg! Blokkoltuk a NER-es luxuséttermet, a Felixet!” (Rövid költeményt is írt a portyáról, ebből idézek: „A közösbe nem adtatok! Fizessetek, gazdagok! / Eleget csak az keres, aki multi vagy NERes!”)

Hogy mit akarnak szikráék, arról Bereczki Áron, a mozgalom elnökségi tagja beszélt a Hírklikk.hu újságírójának. Megtudtuk, egy olyan rendszerkritikus baloldali szervezettel állunk szemben, amelynek elege van abból, hogy a gazdagok tovább gazdagodnak. Üzenetük egyértelmű: mindenki fizessen, aki gazdag! Gazdagokon az egymilliárd forint feletti vagyonnal rendelkezőket értik – a politikai hovatartozás állítólag nem szempont.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Izgalmasnak ígérkezik, amikor a szemkilövőhegyi villa előtt skandál majd a feldúlt csapat: „Vesszenek a gazdagok!”

(Kis színes. A 2019-es önkormányzati választásokon az akkor még Szabad Budapest Fórumként működő Szikra Mozgalom Karácsony Gergelyt, Pikó Andrást és Baranyi Krisztinát támogatta a leglelkesebben.)

Borítókép: Jámbor András (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.