idezojelek

Gyuri bácsi

Gulyás Márton bevallotta, hogy az általa irányított Partizán is kap Soros-pénzt.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Gulyás Mártont, a Partizán frontemberét is lehetett kérdezni a csatorna minapi, hatórás interjúja során. Tőle tudhatták meg a nézők, hogy a Partizán bevételeinek felét nagy adományok, donorok, adott esetben nemzetközi pályázatokból szerzett finanszírozási források teszik ki, míg másik felét a mikroadományok. Az egyik kérdező arra volt kíváncsi, aztán Soros György humanistától kapnak-e pénzt. Gulyás talányosan válaszolt: – Tőle így konkrétan nem, de olyanokat igen, amelyek Soroshoz köthetők. (…) Végső soron ott van a sornak a végén Soros is, ezt kár eltagadni.

Vagyis a betevőt biztosító „tápláléklánc” végén megtaláljuk a nagy filantrópot, az emberiség jótevőjét.

– Csakhogy – emelte fel mutatóujját Márton partizán –, nálunk tartalmi döntéseket csak a stáb hoz, a finanszírozó donorok nem.

És nem szakadt rá a födémszerkezet.

Gulyás Márton régi ismerősünk, már „partizánkorszaka” előtt lelkesen provokálta a környezetét. Volt, aki úgy jellemezte: hivatásos bajkeverő a nyilvánosságért élő-haló anarchista. Legemlékezetesebb kunsztja a Sándor-palota 2017-es ostroma volt. Festékes palackkal akarta megdobálni az államfő épületét, ám az elbliccelt testnevelési órák megbosszulták magukat, nem tudta a célig elhajítani a flakont. Korábban egy DK-tüntetésen kezdeményezett harsány hőbörgést, de ott meg kigyúrt Gyurcsány-nyugdíjasoktól kapott egy méretes brusztflekket. Máskor a Pesti Vigadó dísztermében szerette volna fölpofoztatni magát a dacos atléta, ám csak szelíden lehülyézték, ráadásul aritmikus hadonászása közben leesett a színpadról. Amióta „partizánnak állt”, felhagyott az atlétikával. Már csak szellemfazonírozást vállal.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.