idezojelek

Sej, az ő lobogója!

Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót a Városházára.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Sampajano_Anizza

Karácsony Gergely kitűzte a szivárványos zászlót a Városházára.

„A 150 éves Budapest köszönti a 28. Pride Közösségi Fesztivált – írta közösségi oldalán a főpolgármester. – Budapest elfogadó és szabad város, büszke minden egyes polgárára, aki kiáll a saját és mások szabadságáért.”

Szerinte Budapest olyan város, ahol mindenki azt szeret, akit csak akar.

Abban nem vagyok biztos, hogy a főváros közönsége az efféle gesztusokért emelte pajzsra annak idején Karácsonyt. Ahogy a közösségi oldalakon látom, az olvasók tele vannak kérdésekkel. „Ez tényleg ennyire hülye?” – érdeklődik egyikük, mire a válasz: „Ühüm. Ráadásul túlpörgött szegény. Potenciális szavazókat lát a melegekben.” De az is lehet, hogy csak azt teszteli a lakli, mekkora a többség (a hagyományőrző szexelők) tűrőképessége, mikor szakad el náluk a cérna. (Az ilyenek szinte fohászkodnak a pofonért, hiszen attól lesznek „kirekesztettek”.)

Néha elgondolkodom, mi lesz az LMBTQ-élharcosokkal, pride-vonulókkal, ha provokációikkal már nem tudják magukra vonni a figyelmet? Munkába állnak? Elmennek dolgozni? Na ne vicceljünk!

Emlékszem, Robert Fico volt szlovák miniszterelnök pár éve leteremtette országa budapesti nagykövetét, amiért az szivárványos zászlót tűzött ki a követség épületének homlokzatára. A diplomata, aki a Budapest Pride iránti szimpátiáját kívánta így megosztani, nem kalkulálta bele, hogy zászlóbontása üzenetként is értelmezhető: hazája közösséget vállal a cifra nemiségűekkel. Ezen kaphatta föl a vizet Fico, aki még a régi szereposztásban szocializálódott: férfi a nővel, nő a férfival – ha mond ez még valamit… Karácsonynak aligha.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.