idezojelek

Utat mutat – zsákutcát

Arra emlékszem, amikor a szabad demokraták – Horn Gábor gyülekezete – modern, globalista szemléletű finom entellektüelt alakítva megjelentek a színen.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Magyarországon megnőtt az idegenellenesség, a kirekesztő magatartás és a harciasság, és ez hosszú távú károkat okoz ennek a kevésbé polgárosodott, gyenge identitású országnak – tájékoztatta a még hülyíthetőnek vélt olvasókat Horn Gábor SZDSZ-alapító a Hírklikk.hu hasábjain. 

A magyar kormány azt hiszi, hogy van egy másik út, miközben a világ nem erre megy – tette hozzá. – A fő tendencia egy globalizált, együttműködő, a problémáinkat közösen megoldó irány.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Itt egy kis lírai rész következik az interjúban. Megtudjuk, a rendszerváltásnak az igazán szép része az volt, hogy kezdett kialakulni egy polgárosodott, magára büszke, önfenntartó társadalom, ahol a helyi közösségek erősek, ahol a fontos dolgok helyben történnek, az emberek pedig nyíltan vállalhatják a véleményüket, van értelmes párbeszéd, a különböző politikai erők egymás mellett megférve, normálisan működnek. De hol van az már… Én valahogy nem emlékszem ezekre a daliás időkre. 

Arra a tenyérbe mászó, provokatív arroganciára viszont igen, amellyel az önmagát rendszerváltónak nevező harcos „antikommunista” szabad demokraták – Horn Gábor gyülekezete – modern, globalista szemléletű finom entellektüelt alakítva megjelentek a színen, majd hamarosan összeálltak a bukott állampártból verbuvált MSZP-vel.


A hozzászólók sem értik: 

Milyen gyenge identitásról beszél ez a torzonborz ember? Éppen az a bajuk, hogy nem tudják elvenni a magyarság identitását. Már nem megy a néphülyítés.

 (Az agilis Horn pénteken a HVG-olvasóit is sínre tette. Írásának címe nem igényel kommentárt: Nem hazaárulás külföldi kormányok segítségétől is remélni a rendszer bukását.)

Borítókép: Horn Gábor (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.