idezojelek

Álarcosbál

Hogy tovább tart a szörnyű kánikula, az Gyurcsány Ferenc vasárnapi blogjából is kiderül.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
2024. 08. 26. 5:01
Fotó: Kurucz Árpád

Hogy tovább tart a szörnyű kánikula, az Gyurcsány Ferenc vasárnapi blogjából is kiderül: „Ha mindenki tudja, hogy ebben az iszonyatos küzdelemben ki ő, és mit akar, akkor nem nehéz eligazodni. Mi tudjuk” – írja szószéki bejegyzésében a szemkilövőhegyi gondolkodó, majd rövid portrét fest felekezetének riválisairól. 

„A Fidesz hisz magáról valamit. De nem konzervatív, nem keresztény, szimpla hatalomgyár. Amit csinál, az történelmileg hibás. […] Magyar a mi közös eltévelyedésünk, történelmi szerencsétlenkedésünk, bátortalanságunk pillanatterméke. Gyászos igazolása a posztmodern időnkénti silányságának.”

Mint megtudjuk, a DK az egyetlen „tökéletlenül is történelmileg érvényes” ebben az egész álarcosbálban. (Az igehirdetés hozzászólói között ott találjuk a ministránsokat is, egymás szavába vágva lelkesednek főpásztoruk gondolataiért: 

„Azért küzdünk, ami az ország, a nehezen élő többség érdeke, nem másokhoz igazodunk”  [Arató Gergely]; „A DK az európai párt. A Köztársaság pártja. A szabadság pártja. A demokrácia pártja. A szolidaritás pártja” [Gréczy Zsolt].) 

Az igehirdetés a gyülekezet arc poeticájával zárul: „Amit gondolunk a világról, amit és amiért teszünk, az az európai és a magyar történelem tisztességes képviselete, folytatása” (Ferenc evangéliuma – 8.25.).

A szentimentális emberről írja Márai Sándor: 

Ravasz pofa. Az érzelmességet trükknek használja: hörög, szemét forgatja, nyög, könnyei csorognak, tenyérrel elfödi arcát, de közben, ujjrésein át, figyeli a hatást, mert a szentimentalizmus számára csak fogás és hatásvadászó ügyeskedés. (…) A szentimentális egyebet sem akar (…) csak zokog és figyel.

Stimmel.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

 

 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Mi kell a politikai harchoz?

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hamis próféták, influenszerek

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.