„Ha a Momentumon múlik”

Fekete-Győr András Momentum-elnök Antall József halálakor még a csattogós lepkét tolta a középső csoportban.

2021. 06. 09. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiderült, nem úgy volt, ahogyan eddig tudni véltük. Antall József halálos ágyán nem azt súgta Orbán Viktor fülébe, hogy benne látja az utódját az ország élén, hanem azt: „Vigyázzatok a pártotokra és az általam is képviselt Nyugat-barát politikára.” Mindezt magától a jól értesült Fekete-Győr Andrástól tudjuk, aki a minap közösségi oldalán rántotta le a leplet e hamis mítoszról. (Kutatómunkájának részleteiről nem ír a Momentum-elnök, ami azért érdekes, mert hogy a sokoldalú politikus a néhai miniszterelnök halálakor még a csattogós lepkét tolta a középső csoportban. Elég rejtélyes, honnan tudja, mit szeretett volna szegény Antall József. De ezen most ne akadjunk fenn…)

Orbán Viktor mára mindent elárult, vonja meg a mérleget Fegyőr történész, elárulta a magyarok ezeréves álmát, a Nyugathoz tartozás vágyát, ehelyett keleti diktatúrák ügynöke lett az Európai Unióban. Ráadásul a pártjára sem vigyázott, merthogy a Fidesz mára egyetlen ember akaratát teljesítő, bármilyen értéktől mentes hatalmi gépezetté vált. Szerencsére, nyugtatja meg olvasóit az ifjú látnok, mindez már csupán egy évig tart: „Ha a Momentumon múlik, végérvényesen visszatérünk az Antall József által is képviselt, Kelet helyett Nyugatra tekintő politikához.”

Ha a tekingetős Momentumon múlik, akkor biztosan… De erre azért még ne vegyük be a ciánkálit. Élnek idehaza olyan szavazópolgárok is, akiknek nem ez az ide-oda tekintgetés az álmuk, mert az „évezredes magyar vágy” nem a Nyugat, hanem az önállóság. Se Bizánc, se a német–római császár… Érdemes visszalapozni Szent Istvánig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.