Az önkormányzatiság nem szemeteskosár

Folyamatosan fertőzik a levegőt, ködösítenek. Aztán október 13. után másnap reggel egy erőteljes huzattal átszellőztetjük utánuk az önkormányzat épületét, az országot.

Franka Tibor
2019. 10. 02. 8:00
KARÁCSONY Gergely; MOLNÁR Zsolt; GY. NÉMETH Erzsébet; BENCSIK János; ÉLÕ Norbert; Hajnal Miklós
Budapest, 2019. július 5. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd fõpolgármester-jelöltje (j2) ellenzéki politikusok társaságában sajtótájékoztatóra érkezik Budapesten, a Szabadság híd pesti hídfõjénél 2019. július 5-én. Körülötte Élõ Norbert, a DK budapesti koordinációs tanácsának tagja (b), Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció (DK) fõvárosi közgyûlési képviselõje (b3), Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja (b4), Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti választmányának elnöke (b5), Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke (j). Hat ellenzéki párt, az MSZP, a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP és a Momentum megállapodott arról, hogy az õszi önkormányzati választáson közösen támogatott jelölteket indítanak az összes budapesti kerületben. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választások előtt politikai szmog lepte el és fertőzi az országot: öklünkkel töröljük a szemünket, krákogunk és fuldokolunk, szégyelljük, hogy alig kapunk levegőt néhány száz, esetleg ezer felelőtlen mérgező miatt. Jobb érzésű ember inkább vattát dug a fülébe, behúzza a zsalugátert és magára zárja az ajtót, csak ne kelljen már hallgatnia a mosdatlan szájú törtetőket.

Vörös csillagos, szabad madaras meg álturulos fenegyerekek bandába verődve szennyezik a falvak, a városok mindennap­jait, kezükben igaztagadásból, rágalmazásból, nemzetgyűlöletből font husángot suhogtatva a szavazók felé. A közös Fidesz-utálat napjainkra annyira elöntötte az agyukat, hogy egymást kezdték marcangolni, nemcsak kampányketreceikben, hanem már nyilvánosan is.

Arcpirító. Azok halandzsázzák tele az országot korrupcióval, cselszövéssel, diktatúrával, lopással, erkölcstelenséggel, akik mindezt már elkövették a nemzet kárára, és akik megint szeretnék elkövetni.

A saját negatív szintjükre akarják leszedálni a társadalmat, miközben települések, képviselők és polgármesterek ezreit fröcskölik össze. Az ország legitim, nevük alapján megválasztott polgármesterei, képviselői nagy többségben nem ilyenek, ezért fölöttébb rühellik, ha igaztalanul „beleáltalánosítják” őket a dagonyába ezen uraknak aligha tekinthető megélhetési ripacsok: Hunvaldok, Hagyók, Tóthok, Horváthok, Karácsonyok, Dobrevek, Gyurcsányok, megannyi félkarú rabló.

A magyar önkormányzatiság közösségek fundamentuma, nem pedig szemeteskosár. Pojácák, percemberek, harmadosztályú zsurnaliszták, parlamentből kiesett üdvöskék, levitézlett egyenruhások, munkásőrök, dicstelen elődök zsivány ivadékai meg a kettős kereszt takarásából előugrott fajankók zománcos bilinek használnák a helyi közösségeket összetartó, megszervező és vezető önkormányzatokat.

A kóbor macskának több erkölcse van, mint ezeknek. Gyomorfordító, bódult bacchaná­liát csapnak elvtelen és röhejes tehetetlenségükben. Normális ember kerüli őket, mint a fertőző pocsolyát.

Ugyanakkor nem szabad tagadni, hogy ordenáré viselkedésükkel károkat okoznak. Egyre többen fordulnak el olyanok a közösségi szerepvállalástól, akik pedig a legalkalmasabbak lennének erre az adott településeken.

Nem hiányzik nekik az állandó acsarkodás, feljelentés, gyűlölködés, vegyítve gyermekük, családjuk, szeretteik rágalmazásával. Orvost, pedagógust, pénzügyi szakembert, jó nevű vállalkozót ijesztenek el a feladattól vagy gúnyolják, alázzák a végsőkig. Kinek hiányzik ez? Különben is, ki szeretne egy testületben koszorúzni a DK-s szemkilövetővel október 23-án vagy az MSZP-sel a kommunizmus áldozatainak emléknapján? Ehhez gyomor kell. Főleg olyan közösségekben, ahol ismerik egymást az emberek.

Persze meghasonlott, kétszínű emberek voltak és lesznek, akik képesek a hatalom érdekében múltat tagadni, csillagot lóbálni, keresztet vetni, hazát árulni, mikor mit dob az időgép. De ne engedjük őket ismét a nyakunkra ülni, és ne higgyük percig sem, hogy a szekeret lehet jobbról meg balról is az Internacionálé dallamára húzni! Illetve lehet, de nem halad.

Folyamatosan fertőzik a levegőt, ködösítenek. Aztán október 13. után másnap reggel egy erőteljes huzattal átszellőztetjük utánuk az önkormányzat épületét, az országot.

A szerző polgármester

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.