idezojelek

A bojler és a Fradi

Hölgyeim és uraim, megosztok egy titkot. Nem az edző focizik.

Cikk kép: undefined
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Fontolva haladok a különféle munkákkal az utóbbi évek legjobb kánikulájában. Azért a legjobb, mert egyelőre nem kísérte aszály (legalábbis nálunk), és a szupercellák, valamint más, eddig ezen a vidéken ismeretlen időjárási jelenségek nem okoztak különösebb károkat. Eddig és nálunk. Ahol a viharok elvitték a tetőt, nyilván másként közelítik meg mindezt.

A fontolva haladás közben jelent meg Tibi. Felbukkanásának kiváltó oka pedig az volt, hogy a bojlerből viszonylag váratlanul (egyik napról a másikra, az éj leple alatt) nem óhajtott eljutni a víz a csapokig. Márpedig Tibi ért a vízhez, nem is kicsit. Menten ki is iktat egy apró szerkezetet a rendszerből, bemutatja, hogy ez itt az úgynevezett nyomáscsökkentő, aminek az égvilágon semmi értelme a levevésen kívül. Levevés, lehúzás, nagy arc, nulla teljesítmény, állapítjuk meg immár közösen, és egy ideig még soroljuk morogva az építőiparral kapcsolatos anomáliákat a bosszúságtól az aljasságig. Hozzátesszük, hogy a nyomás csökkentésére momentán tényleg semmi okunk, tekintve, hogy megérkeztek a nyaralók és a turisták, tehát csökkent az amúgy is. De majd hamarosan elmennek, és nyugi lesz megint.

– Tedd el valahová, majd télen visszarakom, ha nagyon akarod – teszi még hozzá Tibi, és már szalad is tovább nyomást növelni, mert szezonja van, ugye. Nem fogom akarni, ezt már most tudom, verje csak az a víz bátran a hátamat. Azt viszont még egyikünk sem tudja, hogy két nap múlva újra látjuk egymást, mivel esti körsétám során arra lettem figyelmes, hogy a vécétartályból viszont folyik a víz, ha kell, ha nem. A körséta egyébként immár egy ideje rendszeres, bár nem lettem sem rigolyás, sem kényszeres. (Szép kis verssor.) Viszont résen kell lenni, mert ugyan minden viszonylag új, de olyan anyagok lettek beépítve marha sok pénzért és még gyatrán is a tetejébe, hogy meg kell próbálni elkerülni a még nagyobb bajokat.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jő tehát Tibi újra pihegve, és kiemel egy műtárgyat a végtelenül korszerű és leleményes fejlesztésből, amilyet még életemben nem láttam. Egy egyszerű szilikongyűrűről lenne szó, életének harmadik évében, de úgy néz ki, mint aki összeszedett egy bubópestist vagy valamilyen ronda trópusi betegséget. Több rajta a dudor, mint a sima felület. És ha már kinyúvadt, hát kinyuvasztott egy másik alkatrészt is, maga elé küldve mintegy az örök vadászmezőkre. Tibi el, új szettel vissza, beszerel, de ezúttal nem csevegünk, siet haza, mert mindjárt kezd a Fradi.

Letelepszem magam is a tévé elé, ami hamarosan eddig sosem látott feliratokkal kezd el bombázni kép helyett, viccelődik az internet, mint oly gyakran, nagy arc, nulla teljesítmény, csak a szokásos. Aztán meggyógyul, bár ne tette volna ezúttal, akkor nem látom azt a gyalázatos, borzalmas, lélektelen, ócska vergődést, amit kedvenc csapatom produkál. Voltak sajnos előjelek, de ez… Az utózöngék persze szintén előreláthatóak voltak, szinte azonnal. A döbbenettől a primitív kárörömig terjedtek. Utóbbiban fóbiás tünetekkel cifrázva. És persze ment az oszét.

Na, ha valamit soha nem értettem a fociban, akkor ez az. Mert mit várunk a következőtől? Hogy majd megtanít egy innen-onnan összeszedett ivarérett labdarúgót néhány alapvetésre? Sőt mindjárt vagy húszat, hogy rotálni lehessen, mint Pista bácsi a szőlősorban? Mert akkora a terhelés? Hol hideg van, hol meg meleg, és ráadásul még utazni is kell? Vicc.

Hölgyeim és uraim, megosztok egy titkot. Nem az edző focizik. Ezt például Liverpoolban felfogták, ami ugyan kivételes eset, de legalább erősíti a szabályt. Én még fokoztam egy kicsit, további, már-már szuicid hajlamra utaló önpusztítással meghallgattam a szakértést a stúdióból, és közben agresszívre szódáztam magam. Majd kissé lehiggadván Andorrára gondoltam. Onnan is volt felépülés, az albán partizánokról nem is beszélve. Pihenésképpen olvasgattam egy kicsit.

Néha hajlamos vagyok ha pillanatokra is, de elfelejteni, hogy az életem bevonzások gyönyörű sorozata. Ezért aztán a címet mindjárt kétszer is átfutottam.

Betiltanák a villanybojlert az USA-ban.

Nem baj, gondoltam, amikor rájöttem, hogy ez nem vicc, tíccsák be, legalább beomlik a nyomáscsökkentő tőzsde, csak legalább Huck Finn szövegeit hagyják békében cserébe. Egyébként hamarosan betiltják a gáztűzhelyeket is, hatalmas csapást mérve mindezzel a szén-dioxid-kibocsátásra, miközben harci repülőgépek szántják feszt a kék eget. Anyám, borogass!

Borítókép: illusztráció (Fotó: NSO)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hogyan tovább, Ferencváros?

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Nem akarunk woke-keltetőt Józsefvárosban

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

Törékeny porcelán

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Az ABBA-tól a nem bináris senkiig

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.