idezojelek

Gyurcsány szeretné, ha a Novák-ügy elfedné a saját 2006-os bűneit

Köztársasági elnökünk vállalta a felelősséget és lemondott. Ebből azonban a tehetségtelen ármánykodóknak nehéz lesz erényt kovácsolniuk a maguk számára.

Bánó Attila avatarja
Bánó Attila
Cikk kép: undefined
Fotó: Gyurcsány Ferenc Facebook

Gyurcsány Ferenc annyira kiakadt az ATV élő adásában, hogy képtelen volt érdemben válaszolni a műsorvezető kérdésére. Tulajdonképpen idegrohamot kapott, miként arról beszámolt az Origó. A hozzá intézett kérdés lényegében arra vonatkozott, hogy 2006-ban, az elkövetett politikai hibákat beismerő őszödi beszéde után miért nem vállalta a felelősséget, s miért nem mondott le Novák Katalinhoz és Varga Judithoz hasonlóan.

A DK elnöke ekkor azt állította, hogy vállalta a felelősséget, majd mellébeszélt, és az ismételt kérdést követően idegesen mutogatni kezdett. „Valójában ön engem nem kérdez ezzel a kérdéssel, hanem vádol. Az ön kérdése az vád. És visszautasítom, hogy ön vádoljon!”

Gyurcsány Ferencnek a műsorvezetővel szembeni kirohanása érthető. Nyilván csak a köztársasági elnök és a volt igazságügyi miniszter lemondásáról szeretett volna beszélni, hogy ezzel is hozzájáruljon ahhoz a hadjárathoz, amelyet a hazai ellenzék a legaljasabb módon igyekszik gerjeszteni. Ez a tehetségtelen és gátlástalan társaság a magyar kormány lejáratását célzó hadjárathoz már a külföldi balliberális sajtó támogatását is igénybe veszi. 

A New York Times szerint Novák Katalin a magyar kormánypárt vezető tagjait megbuktató szexbotránysorozat újabb részeként mondott le. Az undorító rágalom összhangban áll a Klubrádió vezetőjének, Arató Andrásnak a lemondott vezetőket trágár, becsületsértő jelzőkkel illető írásával.

A felháborító jelenség egyrészt igazolja a balliberális aktivisták nemzetközi aknamunkáját, másrészt bemutatja azt a görcsös igyekezetet, amellyel a nemzeti-keresztény kormányzat megbuktatására törnek. Az ugyancsak baloldali osztrák Der Standard szerint az elnöki kegyelemmel „kilyukadt az Orbán-ideológia hazugságépülete”. A svájci Neue Zürcher Zeitung sem kímélte Orbán Viktor kormányát, amikor arról cikkezett, hogy feláldozták a Fidesz „két sztárját”.

Gyurcsány Ferenc nem véletlenül volt ideges az ATV stúdiójában. Érezte, hogy eljött a várva várt pillanat, amikor fogást lehet találni a Fidesz–KDNP-n. A kormányoldal végre hibázott, a sült galamb pedig berepült az ellenzék tátott szájába. A váratlan ajándék felébresztette a balliberális ellenzék zászlóshajóját, a Demokratikus Koalíciót. A párt az elnöki kegyelem miatt „rettentően” felháborodott, s hirtelen a gyermekvédelem élharcosává lépett elő. 

Igaz, korábban teljes mellszélességgel kiállt a gyermekeket is érintő genderelmélet, az LMBTQ-mozgalom, valamint a gyermekeket örökbe fogadó, azonos nemű párok jogvédelmét támogató politikai törekvések mellett, de a köpönyegforgatás sose okozott gondot a Gyurcsány-tábornak.

A DK hirtelen felismerte, hogy az államfői kegyelem veszélyezteti a gyermekek testi, szellemi, és erkölcsi fejlődését, és bátorítja a hasonló cselekmények elkövetőit. Elképesztő képmutatás!

És igencsak figyelemre méltó, ahogyan ez az ellenzék megtáltosodik, amikor úgy érzi, hogy belemarhat az ellenfelébe. Ismerjük el, azon az oldalon is folyik a munka. Leghatékonyabban a politikai és sajtóalvilág bérmunkásai dolgoznak. Ők szállítják a megrendelőknek azokat az információkat, amelyek alkalmasak a nemzeti-keresztény államgépezet rongálására, vezetői lejáratására. 

A jelenlegi magyarországi ellenzék nem képes olyan, szakmailag alátámasztott és hitelesen képviselt gazdasági, szociális, kulturális, világnézeti elképzeléseket a társadalom elé tárni, amelyekkel elnyerné a többség tetszését, ezért azt teszi, amiben nagy tapasztalata van: rombol. 

Hiába tudjuk, hogy az ilyen módszerek az elkövetőket minősítik, sajnos azt is látnunk kell, hogy a cél gyakran szentesíti az eszközt.

A kormányoldal elvben lehetne hibátlan, de ilyen gátlástalan ellenfelekkel szemben ez sem jelentene védelmet. Ez a társaság, ha nem talál támadási felületet, akkor hazugságokkal és rágalmakkal kezdi ki a megcélzottakat. 

Meggyőződésem, hogy Novák Katalin köztársasági elnök tisztességgel végezte a munkáját, s aligha tévedek, amikor azt mondom, az ominózus kegyelmi döntéssel kapcsolatban valakik megtévesztették.

Köztársasági elnökünk vállalta a felelősséget és lemondott. Ebből azonban a tehetségtelen ármánykodóknak nehéz lesz erényt kovácsolniuk a maguk számára.

A szerző író, újságíró

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Forrás: Facebook)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.