idezojelek

Megvédjük Karácsonyt

Valójában nem a hiperpasszív főpolgármestert kell megvédeni a budapestiektől, hanem a budapestieket tőle.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Azt híresztelik, hogy a jelenlegi főpolgármestert folyamatosan érő igaztalan vádak, gyanúsítások miatt egy Facebook-csoport alakult Védjük meg Karácsony Gergelyt! elnevezéssel. A kezdeményezők ugyanis nehezményezik, hogy egyre többen törlik bele a lábukat ebbe a drága emberbe, aki pedig nem is csinál szinte semmit. Állítólag főként Szentkirályi Alexandra fideszes főpolgármester-jelölt közösségi oldalas videós posztjai, pikírt megjegyzései, alaptalan bírálatai verték ki azt a bizonyos biztosítékot a Párbeszéd nevű néptelen és láthatatlan párt frontemberének megóvása iránt elkötelezett baloldali kollektívában.

Nem tudják például megemészteni azt a kis videót, amelyben Tarlós István egykori helyettese megmutatja, mi az, amit vele ellentétben Karácsony nem tud megtenni. Így autót vezetni, angolul megszólalni, beszélni, s végül egy villanykörtét becsavarni.

A sokoldalú képességeivel hencegő volt kormányszóvivő mindezt illusztrálja a rövid bejátszáson, csak hogy még jobban rápirítson szegény fővárosvezetőre, aki az ezen műveletek végrehajtásához elengedhetetlen tudásnak köztudottan nincs birtokában.

Ez volt az a pont, ahol a Karácsony-hű polgárok végképp kiakadtak, és azt mondták: eddig és ne tovább! Miért pont ezt a három hiányosságát pellengérezi ki az az agresszív, emberi érzékenységekre tekintettel nem lévő perszóna? Hisz Karógeri nem csupán autót vezetni nem tud, idegen nyelven nem tud meg se mukkanni és villanykörtét betekerni nem tud, hanem sok minden máshoz sem ért. 

Igaz, azt ígérte a magas és vékony ember, hogy angolul megtanul, de miért kell ezen rugózni? Annyi mindent ígért, miért éppen ezt tartotta volna be? Ha nem akar tanulni, hát nem akar, senkit sem lehet erőnek erejével kötelezni erre. 

Ha pedig azt füllentette, hogy van nyelvvizsgája, miközben nincs, illetve zavaros, hogyan és kitől kaphatott igazolást a nem létező nyelvtudásáról, azt sem kell úgy felfújni.

A Védjük meg Karácsony Gergelyt! NGO-szerű Facebook-csoport tagjai úgy vélik: igenis joga van semmihez sem érteni a főpolgármesternek. A jobboldali propaganda pedig emberi jogaiban súlyosan sérti, diszkriminálja Karácsony Gergelyt, amikor ezt a jogot elvitatja tőle. A budapestiek szerintük ugyanis éppen azért szeretik, mert felmutatja az emberi esendőség jegyeit. 

Nem ért például a városvezetéshez, de hát aztán! Ezt egyáltalán nem lehet a szemére hányni, hiszen állandó támadások kereszttüzében kell élnie a napjait és a kormányzati megszorítások annyira gúzsba kötik, hogy lehetetlen küldetés volt beletanulnia a rendelkezésre álló nyúlfarknyi, alig négy és fél esztendőcske alatt az új feladatkörébe, miután ez már zuglói polgármesterként sem sikerült neki.

Azon pedig, hogy a tanuláson kívül a dolgozás, a munka az, amit nagyon nem szeret és nem tud művelni, szintén nem lehet csodálkozni. A kormánypártok az ellene indított háborúskodásukkal ellehetetlenítik, hogy a politikus munkakedve szárba szökkenjen. Jellemző az Orbán-kormány farizeus taktikájára, hogy ezt az offenzívát a négyezermilliárd forint fővárosnak juttatott támogatással és világszínvonalú építkezésekkel próbálják elleplezni.

 A Védjük meg Karácsonyt! elkötelezett aktivistáit és a felelősen gondolkodó budapestieket azonban ilyen látszatintézkedésekkel nem lehet lekenyerezni, megtéveszteni.

Mert egy igazi, ideológiailag fejlett baloldali budapesti követni fogja Karácsonyt a retrográd, múltbanéző fejlesztéseket elkerülő, elutasító úton. 

Nem rendítik meg elvhű ragaszkodását az olyan propagandisztikus hírek sem, amelyek a korrupciós ügyek burjánzásáról szólnak a Városházán. Mert tisztában van vele, hogy ilyenkor a legkifizetődőbb a főváros ügyeiben való totális járatlanság egy városvezér részéről.

Hát miként lehetne felelős mindenért is, például a Lánchíd-botrányért az a vezető, akinek fogalma sincs, mi zajlik a rá bízott intézményben? Ugye, hogy mégiscsak van értelme a hiperpasszivitásnak, ha a nyelvtudásról átgyűrűzik a hivatali ügyekre?

Már csak az az egy gondolat bántja a Karácsony fan club fogyatkozó tagságát, mi lesz, ha a budapestiek mindezt netalántán nem így gondolják. Hisz könnyen megtörténhet, hogy nem Karácsonyt akarják majd megvédeni a fővárosban, hanem a fővárost akarják megvédeni Karácsonytól.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.