Donáth Anna sötétsége

A Momentum, mint egy nagy fekete lyuk, elszív mindent, ami fény, világosság, jókedv, derű, hit, hazaszeretet.

Néző László
2020. 10. 10. 8:00
DONÁTH Anna Júlia
Strasbourg, 2019. július 16. Donáth Anna Júlia, a Momentum képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vannak mondatok, amelyeken akár évtizedekig tud az ember gondolkodni, Hamvas Béla meditációs objektumoknak nevezi ezeket. Az én egyik kedves mondatom a Bibliából való: Ha azért a benned lévő világosság sötétség: mekkora akkor a sötétség?! (Máté, 6,23.) Legalább negyven éve forgatom ezeket a szavakat magamban, s talán már kezdem érteni is őket. De ha száz évig élnék, akkor se tudnám megérteni, felfogni azt a sötétséget, amely a hazai halódó baloldal egynémely politikusából árad. Néha olybá tűnik, mintha ezeket az embereket elnyelte volna valami különleges, nagy fekete lyuk, s az nem engedne ki semmi értelmeset magából. S ha belenéz az ember, semmi sem látszik, csak a feldúlt sötétség.

Donáth Anna és pártja, a Momentum ennek a speciális égitestnek a legsötétebb részei, elszívnak mindent, ami fény, világosság, jókedv, derű, hit, hazaszeretet, s ami visszaverődik, az maga az üresség, a gyűlölködő sötétség. Elborzaszt, ha arra gondolok, hogy ők lennének a fiatalok, a jövő politikusgenerációja, hogy netán egyszer olyan hatalom jut a kezükbe, amellyel az én és a gyerekeim életét befolyásolni tudják.

Donáth Anna és a momentumosok első ránézésre jól képzett, okos fiatal emberek. Második ránézésre azonban látszik, annyi eszük sincs, mint a leesett mákszem. Mert e gyűlölködő, őrült hatalmi becsvágyú, posztmodern SZDSZ-esek szerencsére mindig lebuknak. Lebuknak, mert buták és gőgösek. Azt mondja a kormány, hogy a baloldalra nem lehet számítani. Ez már így nem teljesen igaz. A nem lehet számítani rájuk valami nem cselekvést jelent, hogy nem segítenek, de nem is ártanak. Itt már másról van szó. Ezek ártani akarnak, ezek azt szeretnék, ha minél rosszabb helyzetbe kerülne az ország, azt kívánják, legyen csőd, omoljon össze az egészségügy, legyen káosz, mert ezt az egyetlen utat látják a hatalom megszerzéséhez.

A baloldalon régi toposz, hogy a Fidesz–KDNP-kormányt csak kívülről lehet megbuktatni. De aki egy törvényesen megválasztott kormányt külső segítséggel akar eltávolítani, mennyivel különb Kádár Jánosnál és a kommunistáknál, akik a szovjet katonák tankjaival verték le a forradalmat ’56-ban, hogy övék legyen a hatalom? Donáth Anna őszödi beszéde, amely a Hír Televízió jóvoltából immár közkinccsé lett, a magyarországi hatalmi politika kádári momentuma, csak most nem Hruscsovokkal és tankokkal jönnének, hanem Sorossal, Jourovákkal és európai értékekkel, jogállamisági mechanizmusokkal.

Milyen kisszerű ez az egész, milyen nevetséges! Donáth Anna, amint háromnaponta diktálja a telefonba Jourovának, mi a baj a magyar jogállamisággal… Ha lenne kedvünk, nevethetnénk is rajta, bár a nevetés olyan mélyen van, ahová ezek a senkiháziak soha nem érnek el. Inkább szánakozunk ezeken a lebukott elvtársakon, hogy még egy efféle bohóc-összeesküvést sem képesek tisztességesen összehozni.

Az mindenesetre bebizonyosodott ezzel, amit mi rég mondunk: az európai bürokraták, a bizottság és az általuk hazánkat elmarasztaló jelentések nem a valóságból születtek, hanem a donáthannák, dobrevklárák, Soros-szervezetek lázálmaiból táplálkoznak. Azt mondja a kiszivárgott felvételen Donáth, hogy munkája kilencven százalékban sikeres volt. Mi is ez a siker? Olyan jelentés készült Magyarországról, amely teljesen hamis képet mutatva ítéli el az országot, a kormányt. Ez alapján pedig sokan azt szeretnék az uniós libernyák körökben, hogy vonják meg hazánktól az uniós pénzeket. Tehát Donáth Anna külső erők segítségével nem a kormánynak, hanem az országnak ártott. Ezt közönségesen hazaárulásnak szokták hívni, már ha lenne ezeknek hazájuk.

Donáth Anna és a momentumosok küldetéses emberek. Lassan majd arra is rájövünk, ki küldte őket ide és miért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.