időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Ne engedjük!

Kiss Gergely
2021.08.14. 06:59
Ne engedjük!

Véget ért a halálkampány, a baloldalon más lett a módi. Most ők is népszavazásokat kezdeményeznek. Miért? Mert az Orbán-kormány ezt tette. Nincs önálló gondolat, csak majmolás. Ha csak a regnáló hatalom döntéshozóit utánoznák, nem is lenne nagy a baj. De nem erről van szó. A magyarországi baloldal nem baloldal, hanem a globális hatalmak hódolója. Azt csinálják, amit megkaptak utasításban. Azt is tehetségtelenül. Mert amikor kormányon vannak, a csőd szélére viszik az országot. Pénzügyi és egészségügyi vészidőszak nélkül is megteremtik a válságot, amelynek az árát a lakossággal fizettetik meg. Adóemeléssel és mindennel, ami húsba vágó.

Kész és képes vagyok – hirdeti Karácsony Gergely főpolgármester, aki néhány hónap után ebbe a megtisztelő feladatába is beleunt. Most éppen miniszterelnök lenne. Dobrev Klárával fut versenyt, miközben a külföldi irányítóik ülnek a páholyban, és ha úgy tartja kedvük, még fogadnak is a befutóra. Akkor, amikor az Orbán-kormány egy nagyon nehéz helyzettől menti meg az országot, miközben a migránsok újra a kapukon dörömbölnek.
„Orbán Viktor szimplán ellenáll egy Soros György nevű magányos milliárdos törekvéseinek, amellyel átalakítana egy országot. A magyar kormányfő valójában a demokráciát védi az elszámoltathatatlan milliárdosokkal, az NGO-kkal és egyes nyugati kormányokkal szemben” – mondta Tucker Carslon, a Fox News sztárműsorvezetője. Ha ő ennyire tisztán lát, akkor mindez nekünk, ebben az országban sem lehet kérdéses.

Ezek a mondatok nem hangozhattak volna el a baloldal kormányzása idején, amikor a Nemzetközi Valutaalapnál kellett kuncsorogni a mentőövet jelentő dollármilliárdokért. Amikor a csőd szélén volt minden. Mindazok, akik ma azon igyekeznek, hogy a múltat végképp eltöröljék, nem tudtak úgy kormányozni, ami a magyar családok érdekét szolgálta volna. Megszorításokból bukdácsoltak megszorításokba, miközben ezer csatornán áramlott ki a pénz az országból. Még a saját maguk által létrehozott válságot sem tudták kezelni.

Nem „érdemes” rosszul irányítani egy országot, mert egy krízis időről időre magától is beüt. Nem mindegy, hogy milyen állapotban találja az adott nemzetet. A koronavírus-járvány bénította most meg az életet, az Orbán-kormány ezen a téren is vizsgázhatott. Mi történt? Nem kellett a valutaalaphoz rohanni, de nem függünk a politikai alapon visszatartott uniós támogatásoktól sem. A gazdaságvédelmi és az újraindítást segítő intézkedésekhez voltak források, miközben a kormány nem bízta a vakcinák beszerzését az Európai Unióra. Mert hamar felismerte, ha Brüsszelre vár, akkor még ma is sorba kellene állni az oltásért.

Az ország hamarabb kapta vissza az életet, mint más uniós tagállamok. Visszatért a lendület, az elemzők a következő napokban sorra fogják felfelé módosítani a gazdasági növekedésről szóló becsléseiket.

Az élet úgy hozta, hogy a jövő évi választások előtt mindenféle színű politikai erő bemutathatta, hogy mire képes béke- és háborús időszakban. Gyurcsány Ferenc és a magához édesgetett szövetségesei ellenzékben is megbuktak. A magyar választópolgár szerencséje, hogy időnként őszinték a túloldalon, habár az igazság minden részletét nem fedik fel. A Demokratikus Koalíció programjában benne van, de Karácsony Gergely is bevallotta külföldön: ha kell, megsimogatja a bevándorlók buksiját, hiába fél téglával kopogtatnak az ajtón. Arra kell vigyázni, hogy a mi fejünket ne törjék be. Ne ejtsenek a fejünkre! A következő választás nemcsak rólunk szól, hanem a gyermekeinkről is. A baloldal úgy írná át a múltat, hogy a jövőnket törölné el.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.