idezojelek

Demográfia a demokráciáért

A családpolitikai intézkedéseinket méltatta Mike Pence volt amerikai alelnök, ahogy a többi felszólaló külföldi állami vezető is a magyar példát dicsérte.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

A nyugati újmarxizmus, a ’68-as káoszteremtés idolja, Jean-Paul ­Sartre írta: ahogy az emberiség megvan irodalom nélkül, a világ is megvan emberek nélkül. Vészjósló mondás. A legnagyobb gond, hogy a nyugati baloldal és a hozzá balosodott egykori jobbközép pártok a világvége hangulatú jövendölést egyre nagyobb hittel vallják. Ezt amiatt emlegetjük, mert a demográfiai csúcs a programszerű liberálbaloldali pesszimizmusnak az ellentéte.

Igaz, most éppen genderfilozófia, LMBTQ-erőltetés, menekültpártolás, zöldpolitika, BLM, emberi jogok védelme fedőneveken fut, de a lényeg ugyanaz: a humánus racionalitás, a hagyományos, családokra, nemzetekre alapozott emberi élet kereteinek az erőszakos szétfeszítése. A végeredmény változatlan: az emberiség tönkretétele, a modern kultúrember felszámolása.

Emiatt is vörös posztó a konferencia a saját abszurditásaiban fulladozó liberálbaloldal számára. Ha meg olyasmiket hallanak, amit Orbán Viktor fejtett ki beszédében, hogy nem elszenvedni akarjuk a demográfiai jövőnket, hanem alakítani, akkor az számukra casus belli, a rassziz­mus és intolerancia pokla. Hát hogy jön egy nemzet ahhoz, hogy ne csak alkalmazkodjon a haladó forgatókönyvekhez, hanem befolyásolni akarja a történéseket?

Hisz az egész eszehagyott, feje tetejére állított irracionális marxista, mérsékeltnek beállított szélsőbalos gondolkodás arra épül, hogy a folyamatokhoz csak alkalmazkodni szabad, szembeszállni velük semmiképp. Mert az a progresszív hozzáállás. Erre a gondolatbukfencre még azt mondhatnánk, hogy bolond lukból bolond szél fú – csakhogy itt már tornádóról van szó, az meg különösen nem járja, hogy kötelezővé akarják tenni a torz, a szabad akaratot, cselekvést tagadó szemléletet.

Ezért lehet tudni, hogy az ellenünk zajló hadjárat fokozódni fog a migrációs és genderlobbivá züllött globalizációs elit részéről, amikor a miniszterelnök kijelenti: a családpolitikánkat tíz éve öt pillérre alapoztuk. Arra, hogy a családalapítás előny legyen és ne hátrány, a családoknak saját otthonuk legyen, a családpolitikát az anyára kell alapozni, az egész országot családbaráttá kell változtatni és a jog intézményével is meg kell védeni a családokat, gyermekeket. A kormányfő jelezte: ami miatt a legerősebb támadás éri hazánkat, az az alaptörvény azon mondata, hogy „az apa férfi, az anya nő”.

Orbán Viktor szavaiból kiderült: mi csak azt kérjük, hogy a hagyományos családmodellt is támogassák az EU-ban. Valójában tehát mi képviseljük a szabadságot, az önálló emberi akaratot, míg a baloldalnak nevezett konglomerátum belepállott saját őrültségeibe, miután évtizedek óta hiába próbálkozik ugyanazzal, és az ember ellen fordult. Nem az-e a dehumanizáció, amikor a születendő gyermekeket szén-dioxid-kibocsátó egyedekként kezelik, kvázi kvóták szempontjából mérlegelve az élethez való jogukat? És nem az-e a más földrészről idecsalogatott emberek lealázása, ha pusztán jövendő munkásokként, proletárokként tekintenek rájuk?

Óriási helyzeti előnyünk van azonban velük szemben – amire a kormányfő is utalt –, kiismertük negyven éven át a hazánkban állomásozó woke-vírust, vagyis a kommunizmust. Nem véletlen, hogy a családpolitikai intézkedéseinket hosszan méltatta Mike Pence volt amerikai alelnök, ahogy a többi felszólaló külföldi állami vezető is a magyar példát dicsérte. Rossz hír ez az álbaloldali önfelkent elitnek: a mostani tanácskozás több mint konferencia. Igazi közösség kovácsolódik össze a fejlődésért, az antiracionális kirekesztő abszurditások kiküszöbölésére.

Borítókép: Mirkó István

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.