idezojelek

Leforrázott baloldal

Az elmúlt napokban a baloldalon az összes tányér és pohár összetört. Az abrosz meg megérett a lecserélésre. Karácsony Gergely minden szinten lebukott.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

Vannak napok, amikor az ember életében semmi nem klappol. Nem jön ki a lépés, csak bosszúság jön bosszúságra, és még a tárgyak is „ellenállnak”. Leesik a pohár, összetörik a tányér, az ujjunkat odacsukjuk az ajtóhoz, majd lecsepegtetjük az abroszt. Ilyenkor jobb, ha minél előbb bebújunk a takaró alá, és álomra hajtjuk a fejünket. Még az esti Columbót sem nézzük meg, hanem befúrjuk a fejünket a párnába, és azzal a gondolattal próbáljuk álomba ringatni magunkat, hogy a napfelkeltével felébrednek az új remények is. Hátha csak egy álom volt az egész. Ha nagyon nagy a zűr, akkor egy Unicum segíthet eltakarni a valóságot. Na jó, legyen kettő vagy három, kinek-kinek a vérmérséklete szerint. Ez lehet megoldás, legalábbis egy ideig. Utána viszont fancsali képpel mosolyogni kell, meg tördelni a kezünket, no meg ott vannak a Facebook-bejegyzések is. Milyen jó, ha valaki megírja a nevünkben a tutit, és akkor lehet szundikálni fél tízig is. De ugye nem mindenki főpolgármester…

Az elmúlt napokban a baloldalon az összes tányér és pohár összetört. Az abrosz meg megérett a lecserélésre. Karácsony Gergely minden szinten lebukott, lásd az egyetemi fizetését és az angol nyelvvel való lehetetlen küzdelmét, miközben a Gyurcsány ölében fogant összefogás pártjainak képviselőitől hallhattunk, láthattunk cigányozást és náci karlendítést is. Ez lenne az Európai Egyesült Államok? A kérdés költői, ne tessék rá válaszolni!

A balliberális oldal kedvét biztosan elvette Varga Mihály pénzügyminiszter tegnapi bejelentése. Az történt, hogy a kormány döntött a családi adó-visszatérítés részleteiről. A pénz minden olyan gyermekes szülőnek jár, aki családi pótlékra jogosult. A körbe beletartoznak a vállalkozók is, ha van gyermekük. De ekkor még csak a poharat verték le az ellenlábasok, mert a terítőt akkor mocskolták össze, amikor Orbán Viktor ezt mondta: harcolok azért, hogy már jövő év elején vissza lehessen adni a 13. havi nyugdíj teljes összegét. No nem hitelből, ez nem a balliberális kormányzás jóléti rendszerváltása. Ezt nem kölcsönök fedezik, hanem a gazdaság teljesítménye. Nem lopta el a kormány a pénzt, nem kell a valutaalapnál pitizni, ezt a magyar emberek termelték meg. Ennek eredményében a fiatalok és az idősek is osztozhatnak. Azért, mert tizenegy évvel ezelőtt lezárult a megszorítások korszaka. Ennek következményeként nem kellett úgy kezdeni az őszi parlamenti időszakot, hogy a kormányfő színes szalaggal átkötött megszorításoktól hemzsegő csomagot jelentsen be. Nyilván örültek volna ennek Gyurcsány Ferencék a szövetségeseivel, akik már ellenzékben felszámolták a szavak szintjén a jogállamot. Senkinek nem kívánom, hogy megélje, mivel járna egy szélsőbalos és egy szélsőjobbos összeborulás. Ismét vérrel írnák a történelemkönyvek lapjait.

Adódik a kérdés: mi a tétje a jövő évi választásoknak? A válasz roppant egyszerű. Tovább megyünk a felzárkózás útján, vagy mindannak hátat fordítunk, amivel az elmúlt tizenegy évben előreléptünk.

Elhiszem, hogy sokan nem szeretik a focit, vagy esetleg elmondják a véleményüket róla, de hozzáteszik: nem értek hozzá. A magyar válogatott életében sokszor mondtuk azt, hogy sorsdöntő mérkőzés következik. Ez az állítás viszont száz százalékban igaz a 2022-es országgyűlési választásokra. Ha az Orbán-kormány újabb lehetőséget kap, akkor beérik a gyümölcse az elmúlt évek családbarát politikájának. Ha nem, akkor kezdhetjük elölről az egészet. Akkor nemcsak a tányér és a pohár törik össze, hanem egy szuverén ország indul el a lejtőn a globális hatalmak sötét útvesztőjébe.

Borítókép: Éberling András

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.