idezojelek

A tudatlanság bukása

Sokaknak lehetett olyan megnyugtató érzése, amikor meghallotta a hírt Fekete-Győr leváltásáról, hogy azért csak helyükre kerülnek előbb-utóbb a dolgok.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Sokaknak lehetett olyan megnyugtató érzése, amikor meghallotta a hírt Fekete-Győr András leváltásáról a Momentum nevű, hátramozdításra, destrukcióra létrehozott párt frakciójának az éléről, hogy azért csak helyükre kerülnek előbb-utóbb a dolgok. Végre van rá precedens, hogy egy alkalmatlan, teljesen inkompetens baloldali funkcionáriusról saját közössége mondja ki a verdiktet, igazságot.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó, rendben, feltehetően nem amiatt váltották le saját pártján, frakcióján belül, mert totálisan alkalmatlan minden intellektualitást, csipetnyi műveltséget igénylő szerepre, hanem főként amiatt, amit lapunk megírt. Jelesül, hogy ősszel kihúzhatják a lába alól a képviselői védettséget. A bíróságtól ugyanis mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány érkezett az Országgyűléshez, méghozzá hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, közvádas ügyben. Vagyis nagy valószínűséggel felelnie kell azért a tettéért, hogy egy másik baloldali botrányhőssel egyetemben üvegeket és mindenfajta pirotechnikai eszközöket dobáltak a rendőrökre egy Országház előtti erőszakos balos tüntetésen, őrjöngőpartin. Márpedig ha elmarasztalnák, megszűnne a mandátuma, mivel jogerősen elítélt személy nem lehet országgyűlési képviselő. Nem kell hozzá tehát Poirot-nak lenni, hogy rájöhessünk: ennek a jövőbeni koreográfiának az eshetősége nagyban motiválhatta a Momentum frakcióját a leváltó döntés meghozatalában. Ez pedig azt mutatja, hogy az egyes mérések szerint már csupán a parlamenti küszöb körül ingadozó népszerűségű kicsiny pártban mégis fel lehet lelni az önvédelmi racionalitás morzsáit.

Minden jel szerint eme tisztségfosztással Fegyőr Bandi gyorsan hervadásnak indult politikai karrierjének is végleg befellegzett, mivel már második vezetői posztjáról rúgták ki. Mint emlékezetes: a pártelnöki stallumnak is búcsút kellett intenie tavaly októberben a balos előválasztási felsülése nyomán.

De adósak maradtunk annak bővebb indokolásával, miért is jó hír az igazság iránt fogékony közönség számára, ha egy liberálbalos szervezeten, párton belül tesznek lapátra egy riasztóan, ordítóan alkalmatlan egyént. Pusztán amiatt is üdvözlendő a józan ész felülkerekedése egy ellenzéki párt berkeiben, mivel még egy futballcsapatnak sem jó, ha nincsen semmilyen komoly vetélytársa. Ugyanígy a kormánypártoknak sem érdeke, ha minden ellenfél harmatgyenge, versenyképtelen. A parlamenti demokrácia lényegéhez tartozik, hogy legyen kormányképes ellenzék. A jelenlegi baloldalon azonban arat az alkalmatlanság, ezért a kevés észszerű gesztust is meg kell becsülni.

Fekete-Győr menesztése talán reális közelségbe hozhatja, hogy a többi inkompetens kádernek, a Karácsony Gergely-, Kanász-Nagy- és Tóth Bertalan-féléknek is kitelhet az ideje egyszer a baloldalon. Fegyőrrel sem csak az volt a súlyos probléma ugyanis, hogy a világról alkotott ismereteiben több volt a lyuk, mint az ementáli sajtban. Hisz ha valaki nem tudja, hogy nem szabad elektromos rollert víz alatt mosni, nem tudja, hogy mikor lesz az olimpia, nem ismeri a fővárosi kerületeket, és nincs tisztában azzal, hogy a napelem nem mini-atomerőmű, az még javítható, pótolható. A halmozottan bukott karrierpolitikus azonban zászlóvivője a balos büszke bárgyúságnak, amikor a tájékozatlanságot, a tudás kerülését tartják erénynek és a vezetői alkalmasság fő attribútumának. A leváltott frakcióvezető is fitogtatta a műveletlenségét, hogy ne maradjon le a liberális világtrendtől, és ez már nagy baj. Aki még csak nem is akar tanulni a hibáiból, mert érdemnek tekinti azokat, az menthetetlen.

Pártjában viszont mostantól énekelhetik: Fekete-Győr, ég veled! Te nem tudod, milyen jó nélküled!

Borítókép: Fekete-Győr András (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Kiss Annamarie)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.