idezojelek

Borzalmas látlelet

Nem a béke a cél, hanem a gazdasági érdekek érvényesítése.

Kiss Gergely avatarja
Kiss Gergely
Cikk kép: undefined

Döbbenetes a történet, amely kibontakozik a nyugati szankciók körül. Hogy is kezdődött? Úgy, hogy a büntetőintézkedések térdre kényszerítik a „medvét”. Megállítjuk, legyőzzük! Hol tartunk most? Nem állítottuk meg, nem győztük le. Az agresszió folytatódik, Ukrajnában napi szignál a légiriadó szirénája. Erre kelnek, erre halnak. Emberek…

Ki vitatná a szankciók jogosságát, ha a lépések megállítják a halált? A kérdés költői, merem állítani, hogy senki. Mosolygás és kézfogás. Ezt láttuk az Európai Bizottság elnökétől és Ukrajna első emberétől a minap. A másik oldalon meg győzelmi felvonulást. De látunk mást is. Kioltott életeket, hullamerev és remegő testeket. Az utóbbiak nem halottak, „csak” tüzérségi sokkot kapott katonák. De kik a katonák és kik a halottak? Fiatalok, idősebbek, édesapák, barátok, haverok, diákok, dolgozók, de mondhatnánk úgy is, hogy mi vagyunk. Emberekről beszélünk, akik valami borzalmas téveszme miatt halnak erőszakos halált.

Csomagoljuk a szankciókat és mellette csúcsra járatjuk a fegyvergyárakat. Ettől várjuk a békét. De ki várja a békét? Mert az az édesanya és az a gyermek, akinek a férjét, édesapját a vágóhídra küldik, az biztosan várja. Lehet nemzeti színekbe öltözni és kiásni a csatabárdot, de itt az emberiség elleni bűn jött közel. Ha az emberi életet számokban mérjük, és közben sajtótájékoztatón nagyokat mosolygunk, akkor tényleg nagy a baj. De majd ugye a szankciók meg a sok fegyver…

Nem, ide nem szankciókra van szükség, noha készül már a tizenegyedik csomag is. Ha így folyik tovább, lesz majd huszonegyedik is. Csak éppen százezrek, milliók halnak meg. Lehet ünnepelni a győzelem napját és lehet nagyokat ígérni, de mindeközben arat a halál.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirajzódik az emberiség borzalmának röntgenfelvétele. Nem a béke a cél, hanem a gazdasági érdekek érvényesítése. Európát el kell választani a világ másik felétől. Mert pénzről van szó, és akkor százezrek élete sem számít. Európa felteszi a kezét, Amerika diktál, a fronton pedig mi pusztulunk el… Itt tartunk, ezt tudjuk felmutatni. Csak az szól örökérvényű igazságot, aki a békéért kiált.

Budapest a történelem, a hidak és a szentek városa

– mondta Ferenc pápa, aki hazánkban járva hirdette Isten igéjét. Ukrán vagy orosz? Dobogó szívekről van szó, minden megkülönböztetés sokadlagos. Hidakat építünk vagy hidakat rombolunk? Nagyon úgy tűnik, hogy valakik anyagi szempontok szerint robbantják fel a hidakat. Európa és azon belül Németország az olcsó energiára építette fel a gazdaságát. Lám, itt a lehetőség ennek a szétverésére. Kerül, amibe kerül. Legfeljebb lehalkítjuk a halálsikoly borzalmas lármáját. A pénzemberek füle süket, a szívük kemény. A diagnózis gyógyíthatatlan betegségre utal.

Itt járt Ferenc pápa, tízezrek gyűltek össze. Az élet igenlése nevében. Jézus Krisztus a középpontba került kicsiny hazánkban, ha csak néhány napra is. Ki kellene árasztani a végtelen szeretetet. Ez a feladatunk! Fel kellene egymásban ismerni önmagunkat. Ha a ravaszt meghúzom, magamra célzok.

Távolodunk Istentől. Fegyvereket gyártunk, és kihúzzuk magunkat és nagyokat mondunk. Nem szankciós csomagok végeláthatatlan sorára van szükség, hanem az emberi szívre. A gyilkos gépezetet magunkban kell megállítani, itt kezdődik az átalakulás.

A magyar kormány a békét hirdeti. Nincs más út. Minden egyes lövéssel magunkat sebezzük meg, magunkat gyilkoljuk meg. Senki ne engedje meg magának, hogy hidegen hagyják a híradók felvételei! A gyilkosság nem természetes! Nem szankciókra, hanem felébredésre van szükségünk! Ébresztő, emberiség!

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.