Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

idezojelek

Megbukott terv

Nagy az önfeledt triumfálás a baloldalnak nevezett önérdek-érvényesítő részvétlen társaság, illetve vazallussajtójának berkeiben a fővárosi választások után.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Nagy az önfeledt triumfálás a baloldalnak nevezett önérdek-érvényesítő részvétlen társaság, illetve vazallussajtójának berkeiben a fővárosi választások után. Jelenleg úgy tűnik, nagyon kevés szavazat a különbség. A helyzet azonban úgy áll, hogy a baloldalnak nincs semmi alapja az örömködésre, hejehujára az eredmények nyomán, ám a kormánypártok szimpatizánsainak sincs okuk a rezignációra. Hisz miért lépett vissza Tarlós István egykori helyettese a BKK volt vezetőjének javára? 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Így látta leginkább biztosítottnak, hogy véget lehessen vetni a Budapest életét megkeserítő, megnyomorító, fejlődésének megakasztásán munkálkodó Gyurcsány–Karácsony-érának. Minden ellenkező híreszteléssel szemben a legjobbkor történt a visszalépés, előtte túl korai, egy nap múlva pedig már túl későn lett volna. 

Bárhogyan is alakul a főpolgármesterség eldöntéséről a jogi vita, bármilyen eredményt is hoz a szavazatok minimális különbsége, a rengeteg érvénytelenített voks nyomán elrendelt újraszámlálás – a kitűzött cél mindenképpen teljesült. Szlengesen fogalmazva: vége a dalnak a Gyurcsány-klán részére. A Gyurcsány-bébivé avanzsált Karácsony Gergelyt nem tudják politikai defibrillátorral sem újraéleszteni, bármennyit is küld nekik a Soros-birodalom. A közgyűlés összetételét elnézve a balos média csikorgóan megpróbál ugyan mosolygós képet vágni a kiszenvedett produktumhoz, ám kódolva van, hogy gúzsba kötve táncolásra lesz kényszerítve az új vezetés Budapesten. Vissza fogják sírni a boldog kormányellenes őrjöngésben, toporzékolásban telő napokat, amikor volt idejük és energiájuk a gyűlölt Orbán-kormány elleni permanens háborúskodásra, szakadatlan aknamunkára, hogy embrionális állapotában megakasszanak minden fejlődést, előrelépést Budapesten. El lesznek foglalva egymás torkának szorongatásával, a belharccal, hogy elhappolják a másik balos párt elől a pozíciókat, zsíros állásokat.

Jókora gumicsont lett bedobva a fővárosi választási eredménnyel a baloldalra.

 Nem túlzás: számukra rémálom ez a többszörös patthelyzet. Hát miként tudnának a polgári kabinet ellen lázítani reggel, éjjel meg este, amikor a DK annyira megroggyant, hogy csupán hét mandátumot szerzett, azt is harmatos szövetségeseivel, a földből alig kilátszó MSZP-vel és a Párbeszéddel egyetemben? A Tisza Párt elvitt előlük pár helyet, szám szerint tízet, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt három mandátumot szerzett, és pontosan lehet tudni, hogy mindhárom sötét ló, ami a jövőbeni ténykedésüket illeti. 

Szó se róla, a kormánnyal szembeni pulykaméreggel nincs hiba, főként a szuperarrogáns bunkó megtisztelő titulus után vágyakozó Magyar Péter szektája esetében, de hogy milyen hatékonysággal lehet összefogni velük egy közös gyűlöletprojektben, erősen kérdéses.

Sőt biztos, hogy a DK és Gyurcsány, s ezen keresztül Karácsony főnökségét nem fogják elfogadni. Már csak amiatt sem, mert éppen azért tudtak az ellenzéki sikerek után szomjúhozó választói rétegek körében babérokat aratni, mivel a DK-étól különböző, kevésbé rutinszerű, még durvább kormányellenességet valósítottak meg. Túl sok dudás lett hirtelenjében ebben a csárdában és miután elég sok sértést kiosztottak az LMP elnökének, Ungár Péternek és Vitézy Dávidnak, gyakorlatilag nulla a valószínűsége, hogy ebbe a gyurcsányista vircsaftba, számukra jó, régi kádereket garantáltan elhelyező világba be tudnák őket vonni. Főhetnek tehát most a Gyurcsány-istállós fejek, hogy ebből az összehazudott, összeszélhámoskodott baloldali közgyűlési katyvaszból hogyan lehet valamennyire is életképes koalíciót kotyvasztani. Az össznemzeti érdekű fejlesztéseket meggátolni képes hatalmi centrum mindenesetre véglegesen megszűnt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Köln ne legyen Irapuato!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A Biden fiú ügyei a klánról vallanak

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A valódi hírek Brüsszel szerint

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Képeslapok a mai Európából

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.