idezojelek

Államférfi

Százéves háború vagy száz békés év. Kis történelmi túlzással így fogalmazható meg a ma élő emberek előtt álló legfontosabb dilemma.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
2024. 07. 12. 5:00
Fotó: Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Százéves háború vagy száz békés év. Kis történelmi túlzással így fogalmazható meg a ma élő emberek előtt álló legfontosabb dilemma. Érzi, látja mindenki, hogy az a világrend, amiben az elmúlt évtizedekben éltünk, már nem működik, de nem látszanak a ránk váró időszak viszonyainak körvonalai sem. A történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen nagyságrendű változások általában súlyos véráldozattal járó összeütközések során mennek végbe. 

Ám nincs kizárva az sem, hogy akad a világ jelenlegi gazdasági és politikai vezetői között néhány józan gondolkodású államférfi, akik kölcsönösen előnyös feltételek mellett megkötött együttműködési megállapodások mentén alakítják ki az új világrend működési feltételeit, biztosítva ezzel a békés átmenetet és az emberhez méltó életet a többség számára.

Vannak tehát, akik a háborúban hisznek, és vannak, akik a békében. Utóbbiak szószólójává vált az elmúlt napokban Orbán Viktor, hazánk miniszterelnöke azzal, hogy rövid idő alatt felkereste Kijevet, Moszkvát, Pekinget és Washingtont, ahol beszélt a török elnökkel is. Békemissziójának elindulása egy időben történt az Európai Unió soros elnöki tisztségének átvételével Magyarország részéről, ami sokakban azt a látszatot kelthette, mintha ebben a minőségében indult volna útra, és az unió nevében kérte volna állásfoglalásra vendéglátóit béke és háború kérdésében. Ám aki kicsit is odafigyelt a magyar kormányfő tevékenységére, az tudja, hogy nála következetesebben senki nem állt ki a háború kitörése óta az öldöklés befejezése, az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások megkezdése mellett még akkor is, amikor látszólag teljesen egyedül maradt álláspontjával. Egyáltalán nem volt szüksége sem újabb titulusra, sem egyéb felhatalmazásra, hogy körbevigye a béke üzenetét minden olyan érintett vagy meghatározó befolyású országban, ahol tudnak valamit tenni az embertelen pusztítás megfékezése érdekében.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkeserítő, ám annál beszédesebb, milyen fortyogó gyűlölettel, fékezhetetlen indulatokkal fogadta az Európai Unió eddig is a háborús uszításban jeleskedő globalista elitje a diplomáciai csúcsteljesítményt. Az egyik fuldoklott a dühtől, a másik el akarta venni a soros elnöki tisztséget, a harmadik pedig még a szavazati jogot is hazánktól, mert Orbán Viktor megtette azt, amit nekik kellett volna már réges-régen. Az pedig már az óvodai homokozó szintje, amikor a bizottság képviselője nem vesz részt a soros elnökség miniszteri tanácskozásain. Azt is nehezen nyelik le, hogy szintén magyar kezdeményezésre megalakult és napról napra bővül a Patrióták Európáért frakció az Európai Parlamentben. 

Végre kellő hangerővel és súllyal megszólalhat a szuverenista alternatíva is az illegális bevándorlással és a genderőrülettel kapcsolatban, ellensúlyozva az eddigi globalista véleményterrort, markánsan kifejezve a demokratikus választásokon megnyilvánult választói akaratot.

Az a gyermeteg piszkoskodás, amivel ki akarják szorítani a bizottsági helyek elosztása közben a harmadik legnagyobb frakciót, a napnál is világosabban leplezi le az egész korrupt, globalista banda antidemokratizmusát. De a legtragikusabb mégis az viselkedésükben, hogy köszönet helyett Putyin ügynökeként próbálják beállítani a politikai teljesítményét tekintve toronymagasan föléjük nőtt magyar miniszterelnököt. Teljesen mindegy ugyanis, mit hazudoznak: aki pénzt és fegyvereket küld Ukrajnába, az a háború elhúzódást idézi elő, és kockáztatja annak kiterjedését, vagyis a háborúpártiak mellé áll, akik csak öldöklés, pusztítás útján tartják elképzelhetőnek az új világrend kialakulását. Minden további áldozat vére az ő lelkükön is szárad.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.