idezojelek

Fotelmészáros

Nem lehet elmenni a Fico-merénylet és a Trump-merénylet mellett anélkül, hogy a felelősség kérdését ne firtatnánk.

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
Cikk kép: undefined
Fotó: Olivier Hoslet

Nem tudni, hogy sikerül-e Ursula von der Leyennek összegyűjtenie megfelelő számú szavazatot ahhoz, hogy újra őt válasszák meg az Euró­pai Bizottság elnökének. Az elmúlt hetek arról szóltak, hogy az unió főszakácsa szinte az összes kisebb-nagyobb frakcióhoz elzarándokolt, és kérte a támogatásukat. Ezek a frakciók persze csak a „jók”. Azok, akik a „rosszak” ellen bojkottot hirdettek.

A Zöldek vagy a Megújulás, leánykori nevén a liberálisok persze megkérik a támogatásuk árát, attól függetlenül, hogy milyen óriásit buktak az EP-választáson. De ez mellékes, ők a jók közé tartoznak, velük lehet tárgyalni, a rosszakkal, mint a Patrióták Európáért frakcióval nyilvánvalóan nem. A képlet nagyon európai és nagyon szomorú. A megfogyatkozott jók közül kell összekovácsolni a szükséges szavazatszámot Von der Leyennek, s végig arra mutogatni, hogy a rosszak felelőssége az egész. Ha ugyanis Von der Leyen elbukik a választáson, új jelölt kell, ilyet pedig nagyon nehéz lesz találni. Az uniós döntéshozatal akár egy egész évet is toporoghat egy helyben, amely a brüsszeli elit szerint az olyan erőknek lenne siker, mint például a Patrióták.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vagyis hiába jár el teljesen logikusan és demokratikusan Európa országainak szavazópolgára, az EU maga képtelen ezeket az eszméket magáévá tenni, elszigetel, a háttérben szervezkedik, és borzasztóan lenézi azokat a százmilliókat, akik nem úgy szavaznak, ahogy szerinte kell. 

Az EU háborút hirdetett saját maga ellen, mert birodalmi gőgjében csakis egyetlen gondolatot tud elfogadni, azt, amit ő hirdet. Nincs lehetőség ellenvéleményre. 

Az országközösség demokratizálására tett próbálkozásokat mindig támadásnak tekinti, s nem veszi észre, hogy egyre kevesebb azoknak a száma, akik a hiperliberális mantrát magukénak érzik, az unió pedig nem tudja képviselni azoknak az érde­keit, akik létrehozták. Csak egy szűk elit pénzügyi manővereit képes kezelni, azt se valami jól.

Az önmagával hadakozó Brüsszel azt se veszi észre, hogy mivé vált a gazdag és zöldellő Európa, hogyan váltak a mindennapok veszélyessé, hogyan kezd kiveszni az emberi méltóság tisztelete a folyamatos vicsorgás hatására. Nem vagyunk amerikaiak, ezért is van nagyon kevés fegyver az embereknél, de nem lehet elmenni a Fico-merénylet és a Trump-merénylet mellett anélkül, hogy a felelősség kérdését ne firtatnánk. 

Mert ez egyazon esemény, a gyilkos düh, amely annyira jellemző Brüsszelre és a Biden-adminisztrációra is. 

A politikai ellenfél az ördög, elég kinyitni bármely újságot, tévét, a közösségi média felüle­teit, hihetetlenül agresszív mocskolódás folyik, s egy politikai merénylet se okoz megdöbbenést, hanem címeres senkik ötletelnek, kit kellene még agyonlőni. A fotelmészárosok kedvelt pártjai persze képtelenek jó eredményt elérni a választásokon, hiszen alapvetően utálják a munkát, s abba az illúzióba ringatják magukat, hogy nekik igazuk van, s ezt az egész lakosság is elfogadja. Aztán minden szavazásnál kiderül, hogy nem, nincsenek mögöttük tömegek, ők pedig megállapítják, hogy az elmaradott nép képtelen felérni hozzájuk. Vagyis a megoldás az, hogy agyonlőjük az ellenfél vezetőjét.

De addig el kell játszani a demokratikus politikai darabot, így ahelyett, hogy a valódi problémákkal foglalkoznánk, össze kell szedni a szükséges szavazatokat a legalábbis kérdéses elkötelezettségű képviselőktől. Idehaza, az orbáni diktatúra földjén forró a nyár, fröccsöznek a fiatalok Kapolcson és dübörögnek Zamárdiban, Hajdúszoboszlón egy tűt nem lehet leejteni, Visegrádon pedig újra megünneplik a régi királytalálkozót. A szabad és demokratikus Brüsszelben viszont örökké tél van.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.