A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Becsülik a magyarokat

V. B.
1999. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar agrárdiplomáciai offenzíva részét képező, háromnegyed évvel ezelőtti tárgyalások viszonzásaként hazánkba érkezett Siene Saphangthong, a laoszi mezőgazdasági és erdészeti miniszter, aki a Pilisi Parkerdő vadászházában magyar partnere, Szabadi Béla, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára társaságában tájékoztatta a megbeszéléseikről az újságírókat. A tárgyalások célja az volt, hogy a magyarországi rendszerváltozás a két ország között lehűlt gazdasági kapcsolatoknak adjon új lendületet. Mint megtudtuk, a két ország főként az édesvízi halászatot és a kacsatenyésztést tartja az együttműködés legígéretesebb területének, de jó lehetőségek kínálkoznak a zöldség, a gyümölcs, a hús, a tej feldolgozásában, hűtő, és fagyasztóberendezések szállításában és működtetésében és az erdőtelepítésekkel kapcsolatos kutatásokban. Lapunk kérdésére válaszolva az államtitkár elmondta, hogy 1998-ban alig 200 ezer dollár értékű gépet és berendezést szállítottunk Laoszba, ahonnét kétmillió dollár értékben hoztunk be élelmiszert, főként kávét és fűszereket. A magyar szakértőket ismerik és nagyra értékelik Laoszban, és ez lehetőséget kínál arra, hogy a nemzetközi szervezetek projektjeibe közösen kapcsolódjunk be, a műszaki-tudományos kapcsolatokat magasabb szintre emeljük. Annál inkább is, mert mint Siene Saphangthong megfogalmazta, országában sok olyan vezető beosztású szakember dolgozik, aki Magyarországon szerezte diplomáját. A laoszi miniszter arról is tájékoztatott, hogy a következő időszakban közös szakmai bizottságot hoznak létre, amely konkrét tartalommal fogja megtölteni a két tárca közötti keretegyezményt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.