A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Lejár az ötéves japán projekt

Udvari Gábor
1999. 11. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novemberben lezáródik az ötéves japán projekt – tájékoztatta lapunkat Soós László megbízott ügyvezető. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány által 1994-ben alapított Magyar Termelékenységi Központ (HPC) 1995-ben kezdte meg működését a Japán Nemzetközi Együttműködési Ügynökség (JICA) támogatásával. Az alaptőke 130 millió forint volt, amihez a JICA 100 millió forint értékű eszközt adományozott. Ezenkívül a japán szakértők Magyarországon történő termelékenységfejlesztő tevékenységének finanszírozását, valamint a magyar szakemberek Japánban történő térítésmentes képzését is biztosították. A HPC és a JICA közötti ötéves együttműködés eredményeként 76 vállalatnál kihelyezett tréninget, szemináriumot tartottak, amin 1400 beosztott dolgozó, valamint közép- és felső vezető vett részt. A tréningeken további 1800 közép- és felső vezető bővítette ismereteit. Vállalati diagnosztikát és termelékenységfejlesztő módszerek bevezetését 89 alkalommal végezte a HPC a vállalatoknál. A képzési programok 30 százalékát a kis- és középvállalkozások vezetői alkották. A Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal (MVA) közösen a beszállítói célprogramhoz kapcsolódó előadásokon japán szakértők is közreműködtek. A HPC tevékenységében jelentős szerepet kapott az elmúlt öt évben az oktatás, képzés, tanácsadás, kutatásfejlesztés, gazdasági rendezvények szervezése. A HPC tanulmányokat készített Magyarország vállalati kultúrájáról. Az ötéves japán projekt lejártával a HPC tovább szeretné folytatni tevékenységét, elsősorban a kis- és középvállalkozások termelékenységének fejlesztésére. Tervezi, hogy az MVA-val és az ITDH-val összefog.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.