Sajtóiszonyok

1999. 11. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köszönet illeti meg Tóth Gy. Lászlót és önöket, hogy újra „szembesítettek” (1999. november 6. és 9.). Mazochizmusnak tűnhet mindez – alámerülni a balos-liberális média mélységeibe, megmerítkezni ebben a gyűlölettengerben – mégis, köszönet érte. Először azért, mert nincs más módom a mértékadónak tartott baloldali újságírás „gyöngyszemeiből” tallózni, ennek pénztárcám és elveim szabnak határt. Másodszor azért, mert érdekes tanulságokkal szolgál egy-egy ilyen szemezgetés a másik oldal sajtójának terméséből. Bennem az a kérdés fogalmazódott meg, hogy mit is jelent a demokrácia? Micsoda demokraták azok az újságírók, politikusok, politológusok, közírók stb., akik zsigeri gyűlöletüknek ilyen leplezetlenül hangot adnak? Ki az igazi szélsőséges? Hol itt a tolerancia, a másság tisztelete? Ismerős a hang: az Antall–Boross-kormányokat is ugyanez a tábor, ugyanilyen szélsőséges, elvakult gyűlölettel támadta. Aztán a Horn–Kuncze időszak visszahozta nyugalmukat, csend lett, illetve dehogy: a kormányzat helyett a 28 százalékkal rendelkező ellenzéket ostorozták. Az 1998-as választások eredménye hideg zuhanyként érte őket, hisztérikusan reagáltak; ez ma is tart. Balos-liberális táboruk mondja meg ma is: kit szeressünk, kiről mit gondoljunk, illetve megmondják azt is, politikusaink valójában mire is gondoltak, amikor nyilatkozak (pl. Kövér László és a „zsidókérdés”). Ők tanítottak bennünket a másság tiszteletére, a gyűlölet ellen is ők indítottak vonatot, kampányt. Mégis annak a gyűlöletnek a talaján állnak, élnek, írnak, amivel minket vádolnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.