A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Veér András könyvet írt a szcientológusokról

1999. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Horn-kormány korábbi mentálhigéniai főbiztosa, dr. Veér András néhány éve új sportnak hódol. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet vezetőjének nem egy csörtéje volt már a magyarországi szcientológusokkal, illetve azok egyik civil szervezetével, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (Civil Commitee for Human Rights – CCHR) elnevezésű civil szervezettel. Dr. Veért – a szcientológusok hazai térnyerése mellett – leginkább az aggasztja, hogy a CCHR nagy energiákat fordít a hazai pszichiátria lejárátasára. Veér András ezt azzal (is) magyarázza, hogy a szcientológusok „egyháza” a pszichiátria visszavonulása esetén nagyobb sikerrel szerezhetné meg a labilis idegzetűeket híveinek. A pszichiáter a héten várhatóan könyvet is megjelentet a témában, amelyben – ígérete szerint – sok titokra fény derül majd a szervezettel kapcsolatban. – A Magyarországi Szcientológia Egyház 1998. november 22-én nyert sajtópert a Kurír című napilappal szemben. Az azóta megszűnt újságban Veér András, az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet igazgatója fejtette ki véleményét az egyház működéséről, s mint azt a bíróság megállapította, az újság Veér András hat kijelentését nem tudta bizonyítani – tudtuk meg Kárpáti Pétertől, az egyház magyarországi titkárától. Hozzátette: a cikk kapcsán a szcientológia egyház által alapított Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány rágalmazás miatt a pszichiáter ellen is pert indított. Veér András tényfeltáró könyvének – amely a szcientológia egyház külföldi működését veszi górcső alá – e hétre tervezett megjelenését követően újabb perekre számít. Mint azt az országos intézet vezetője a MAG-nak elmondta: egy esetleges perrel a könyv kiadóját már megfenyegették, sőt jelentős összeget is felajánlottak a vállalatnak, amennyiben nem jelenteti meg a kötetet. Veér András elárulta azt is: hozzákezdett az egyház magyarországi terjeszkedését bemutató könyv megírásához, amely várhatóan áprilisban kerül a boltokba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.