A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Vezető szerep a régióban

Csákó Attila
1999. 11. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap sajtótájékoztatón ismertették a Joint Venture Szövetség (JVSZ) tevékenységét, terveit és a Befektetésbarát környezet Magyarországon címet viselő kiadványukat. A közel 400 tagot számláló JVSZ megbízott elnöke, Mosonyi György elmondta, folyamatos párbeszédre törekszenek a gazdaság szereplői és a gazdaságirányítás között. A tagok között számtalan multinacionális cég és a gazdasági életben aktív vállalkozás található. A szövetség egyaránt tagja a gazdasági tanácsnak és a befektetési tanácsnak is, amelynek eredményeképpen ma már nem a kamarákon keresztül, hanem közvetlen módon folytat párbeszédet a kormánnyal. A tartós és kiegyensúlyozott gazdasági növekedés fenntartásában, a gazdasági versenyképességének fokozásában és az európai integrációra való felkészülésben jelentős szerepet játszanak a külföldi tőkével hazánkban működő vállalkozások. A főosztályvezető hangsúlyozta, a magyar kormány nagy jelentőséget tulajdonít annak, hogy a külföldi tőkéért folyó erősödő nemzetközi versenyben Magyarország tőkebevonó képességét növelje, ezért minden olyan kezdeményezést támogat, amely a külföldi befektetők Magyarországra jövetelét kívánja elősegíteni. Magyarország a térség vezető gazdasági államává lépett elő. Az elmúlt tíz évben 20 milliárd dollár működő tőke érkezett hazánkba, s ebből 1,5 milliárd várható ez évben. A főosztályvezető hamis állításnak nevezte azokat a megnyilvánulásokat, amelyek szerint a működő tőke kivonulna az országból, sőt inkább az ország iránti érdeklődés felélénküléséről beszélt. A külföldi beruházások a hazai bruttó termék (GDP) 5,1 százalékát képviselik. Tavalyi évben a teljes magyar exportban a külföldi érdekeltségekkel rendelkező vállalkozások részaránya 75 százalékos volt, míg az importban 72 százalékos. A külkereskedelmi statisztikák alapján a külföldi vegyes tulajdonú cégek exportja dinamikus növekedést mutat. A külföldi működő tőkével elkészült beruházások kedvezően hatnak a gazdaság versenyképességére, technológiai fejlettségére és az export nagyságára. A JVSZ-tagok egyetértettek abban, hogy Magyarország politikailag és gazdaságilag stabil ország. Az országban lezajlott privatizáció és az ipari struktúra átalakítása végbement. Az ország földrajzi elhelyezkedéséből adódó előnyöket jól hasznosítja. A magyar munkaerő minősége, képzettsége vonzó a befektetők számára. A szövetség tagjai eddig is és ezentúl is azon fognak munkálkodni, hogy megfelelő tájékoztatást és segítséget adjanak az érdeklődőknek, illetve felkutassanak a térség iránt ez idáig nem érdeklődő vállalkozásokat. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a térség országai között a befektetések megszerzésére óriási verseny alakult ki, amelyben hazánk vezető szerepe tovább fokozható. A Joint Venture Szövetség kiadványa, a Befektetésbarát környezet Magyarországon című kiadvány a befektetni szándékozóknak ad áttekintést és nyújt segítséget a rájuk vonatkozó rendelkezésekről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.