A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Vodafone

T. B.
1999. 11. 23. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU versenyhivatala megvétózhatja a Vodafone tervezett egyesülését a Mannesmann-nal, ha az angol mobilszolgáltató cég nem tudja bizonyítani, hogy a felvásárlással a fogyasztók is nyernek valamit. A londoni Independent Erkki Liikanent, a vállalkozási ügyekért felelős európai biztost idézi, aki egy helsinki konferencián kijelentette: „Versenyszabályozó hatóságaink nem fognak olyan piacközpontosulást engedélyezni, ami a fogyasztóknak nem válik hasznára.” A Vodafone által tervezett egyesülésnek pedig „javuló szolgáltatásokat kell nyújtania a fogyasztóknak”. Ez a kijelentés szigorúbb elbírálást sejtet, mint Mario Monti versenybiztos korábbi óvatos nyilatkozata. Azt a korábban felröppent hírt, hogy az események miatt politikai feszültség alakult ki Németország és Nagy-Britannia között, a britt kormány cáfolta. Kijelentették, Tony Blair és Gerhard Schröder egyetértettek abban, hogy a vételi ajánlatról a részvényeseknek kell dönteniük. Korábbi hírek szerint a német kancellár sürgette az Európai Bizottságot egy régóta függőben lévő irányelv meghozatalára, ami szerint ellenséges ajánlatnál az ajánlattevőnek biztosítania kellene a kisebbségi részvényesek számára a részvények és a készpénz közötti választás lehetőségét. A Vodafone elnöke, Chris Gent bizakodóan nyilatkozott a felvásárlási folyamat kilátásairól. Frankfurtba érkezve elmondta: „Jelenleg úgy tűnik, jócskán meg fogjuk haladni az 50,1 százalékot.” Hozzátette, hogy eddig a Mannesmann részvényeinek 20-25 százalékát birtokló tulajdonosokkal beszélt (egy részük Vodafone-részvényes is), akik érdeklődést tanúsítottak a 232 eurós részvényenkénti ajánlat iránt. Bár a Mannesmann részvényeinek hatvan százaléka külföldi kézben van, a Vodafone-nak így is nehéz dolga lesz. A részvények tíz százalékát birtokló Hutchinson Whampoa csoport például kiállt a Mannesmann jelenlegi vezetése mellett, és nem tartotta „jó ötletnek” a felvásárlást. Eközben a Mannesmann nyilvánosságra hozta autógyártási és mérnöki ágazatának több mint feléről szóló, gyorsított leválasztási és értékesítési terveit. Ezzel a lépéssel a vezetőség több mint 5 milliárd dolláros bevételre számít, ami segíthet elhárítani a felvásárlás veszélyét. A Mannesmann részvényeinek ára tegnap tovább csökkent (délután öt óráig 180,5 euróra), ami még jobban megnövelte a Vodafone ajánlata és a piaci részvényárak közötti különbséget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.