időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Csillebérc: érvénytelen az ajándékozási szerződés

MNO
2004.02.25. 12:18

Ismét az államé lehet a csillebérci gyerektábor, mivel a bíróság ma semmissé nyilvánította az 1989-es ajándékozási szerződést. Az ítélet nem jogerős.

Nem létezőnek nyilvánította a csillebérci gyermektábor elajándékozásáról szóló 1989-es szerződést a Fővárosi Bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletében, így az ingatlan az úttörőszövetségtől visszakerül a magyar államhoz.

A csillebérci gyermektábor ügyében még az Orbán-kormány idején, 2000 nyarán nyújtott be felperesként keresetet a magyar állam nevében eljáró Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI), illetve az Ifjúsági és Sportminisztérium a Magyar Úttörők Szövetsége ellen.

A polgári perben azt kérték a bíróságtól, mondja ki a nagy értékű, mintegy félszáz hektáros XII. kerületi ingatlanról szóló, 15 évvel ezelőtt a KISZ, a Demisz, illetve Magyar Úttörők Szövetsége között létrejött ajándékozási szerződés érvénytelenségét, és döntsön a szerződéskötést megelőző állapot helyreállításáról.

A bírósági eljárás folyamán, már a 2002-es kormányváltást követően, Rácz Péter, az úttörőszövetség elnöke peren kívüli egyezséget kívánt kötni, ám a felperes ettől elzárkózott. 2002 szeptemberében Jánosi György, akkori sportminiszter úgy nyilatkozott: a tárca jogtiszta helyzetet akar. A Fővárosi Bíróság ma kihirdetett nem jogerős ítéletében helyt adott a KVI keresetének.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.