időjárás 12°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Takarékoskodnia kell a győri önkormányzatnak

MNO
2009.02.27. 11:16

A tavalyinál négy százalékkal kevesebb jut az önkormányzati intézmények működtetésére az idén Győrött. A takarékoskodás a város ötvenhat iskolájánál és óvodájánál 400 millió forintos elvonást jelent – mondta Ottófi Rudolf (KDNP) alpolgármester pénteken sajtótájékoztatón.

A politikus tájékoztatása szerint a személyi kiadásokat is érinti a megszorítás. Az intézkedéssel azt szeretnék elérni, hogy erősödjön az intézményekben a tulajdonosi szemlélet. Senki ne menjen el el a csöpögő csap mellett, s szereljenek fel az iskolai folyosókra mozgásérzékelőt, hogy a lámpák csak akkor működjenek, amikor szükség van rájuk – hozta fel példának.

Az alpolgármester egyébként végrehajthatónak tartja a takarékoskodásnak ezt a mértékét. Rámutatott: a 2007 évihez képest tavaly egymilliárd forinttal kaptak többet az intézmények, s most ebből a megemelt összegből kényszerül visszavonni a város. Az oktatási intézmények felújítási, karbantartási költségeit és az eszközbeszerzésre szánt forrásokat a megszorítás nem érinti, a költségvetés 520 millió forintot szán erre a területre, ugyanannyit mint egy évvel ezelőtt – tette hozzá.

A győri önkormányzat az oktatási intézményeken kívül kulturális, szociális intézményeket is működtet. Ezen intézményeinek száma eléri a nyolcvanhatot. Számukra összesen 600 millió megtakarítást ír elő az ez évi költségvetés. A megszorítás a polgármesteri hivatalt is érinti: a tizenharmadik havi fizetést nem kapják meg a városházán dolgozók – tette hozzá az alpolgármester.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.