időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Retteg a kutyakínzó férfi

G. Juhász Judit
2003.06.26. 22:00

Családja kiirtásával fenyegetik névtelen telefonálók az egyik vagyonőrt, aki múlt héten halálra kínzott egy kutyát Fadd-Domboriban. A férfi azóta megbánta tettét, és maga is aláírná azt a petíciót, amelyben állatvédő szervezetek és civilek azt kérik: nyilvánítsák bűncselekménynek az állatkínzást. Az SZDSZ a jövő héten javaslatot nyújt be a hatályos törvény szigorítására.

Kevés az információja ahhoz, hogy meghallgathassa a kutya megkínzóit és a tanúkat, ezért újabb adatokat kért a rendőrségtől, mondta el Potyondi Szilárd, a szekszárdi polgármesteri hivatal szabálysértési csoportvezetője. Hozzáfűzte: ha fennáll a csoportos garázdaság gyanúja, az ügyet az ügyészséghez továbbítják.
Mint arról beszámoltunk, Fadd-Domboriban többen is látták, amint három biztonsági őr fegyverrel ijesztget, majd egy autó mögé kötve vonszol egy kutyát. Az állat brutális elpusztítása hatalmas indulatokat keltett országszerte: civil szervezetek aláírásgyűjtésbe kezdenek a törvény szigorításáért, egy az interneten szerveződő csoport pedig azt tervezi: szombaton megleckézteti a tetteseket.
Az egyik tettes a Magyar Nemzetnek elmondta: névtelen telefonálók azzal fenyegetik, hogy nemcsak őt, de felségét és gyerekeit is kiirtják. Hozzátette: hibát követett el, azóta megbánta tettét, és maga is szívesen aláírná a petíciót.
A jövő hét elején Hankó Faragó Vilmossal együtt nyújtja be állatkínzással kapcsolatos törvényjavaslatát Gusztos Péter SZDSZ-es képviselő. Elmondta: az állatkínzás alapesete szabálysértés maradna, de egy évig terjedő, közhasznú munkára átváltható szabadságvesztéssel sújthatnák azt, aki halált okozó vagy maradandó sérülést okozna állatnak.
– Brutalitásra nem lehet brutalitással válaszolni akkor sem, ha a tettesek megbüntetésére nincs megfelelő törvény – nyilatkozta lapunknak Sági Tibor, az eset bejelentője. Hozzáfűzte: aki tenni akar az ügy érdekében, az vegye ki a részét az aláírásgyűjtés szervezéséből.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.