Nagyon kevés plusz

Jól kezdte a hónap utolsó hetét a Budapesti Értéktőzsde indexe, a felfutást követve azonban visszahanyatlott, s csupán 0,04 százalékos emelkedéssel zárt. Erősödést produkált a forint a bankközi devizapiacon, a 257,50-es szint közelébe ugrott az euróval szemben.

2006. 11. 28. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negatív hangulat uralkodott a tőkepiacokon, s bár a Budapesti Értéktőzsdén nem érződött reggel a pesszimizmus, de a kereskedés második felében az európai és később az amerikai parkettek irányából érkező impulzusok lefelé tolták a BUX kurzusát. Nyitás után délig minden befektető megelégedéssel szemlélte az eseményeket, a BUX 23 436 pontra kúszott fel, s délben is javában 23 300 pont körül állt. A nap második felében viszont lefelé mozgott, s folyamatosan vesztett értékéből. Olyannyira erőssé vált az eladási nyomás, hogy a BUX több alkalommal az előző zárószint alatti térfélen pattogott. A kereskedés vége viszont pozitív előjelet varázsolt az árfolyammutató elé, így a BUX 8,55 pontos növekedéssel, 23 162,65 ponton lépett a partvonalon túlra.
A 13,478 milliárd forintos forgalom is jól mutatta, hogy a befektetők nem voltak túl aktívak, a legnagyobb érdeklődés továbbra is az OTP részvényei iránt jelentkezett. A legnagyobb magyar pénzintézet papírjainak árfolyama 0,9 százalékkal drágult. Gyengült viszont a szintén nagy forgalmat bonyolító Mol, függetlenül azoktól a jóslatoktól, hogy a nyersolaj ára a következő hónapokban emelkedhet, tegnap gyengélkedőben volt. A nap meghatározó vesztesei az FHB- és a Richter-részvények voltak. A pénzintézet papírjaiban azért történt fordulat, mert a befektetők belátták, hogy a spekulatív árfolyam-beállítással vélhetőleg nem nagyon lehet már elérni magasabb felvásárlási árat.

Indul a BUX ETF. A BÉT és az OTP- csoport decembertől új termékkel, a BUX ETF tőzsdén kereskedett indexkövető alappal jelentkezik. A BUX ETF Alap által kibocsátott befektetési jegyek november 27. és 29. között jegyezhetők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.